Još jedan filmski festival u Dubrovniku - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Još jedan filmski festival u Dubrovniku

Još jedan filmski festival u Dubrovniku

održati će se od 26. do 30.  kolovoza, a program će biti sastavljen od nezavisnih cjelovečernjih, dokumentarnih i kratkih filmova iz cijeeeeloga svijeeeetaaa…..

i.a. 04.07.2005 0 komentara

Još jedan filmski festival u Dubrovniku

Kako smo zaprimili samo priopćenje za medije, ali ne i poziv za presicu, prenosimo obavijest o još jednom ljetnom dubrovačkom filmskom festivalu, a odgovorima na pitanja o svrsi, smislu i programskoj orijentaciji same fešte nadamo se nekom drugom, sretnijom prilikom.

LIBERTAS film festival nosi oznaku međunarodni, projekt je istoimene neprofitne organizacije, a predstaviti će nam program nezavisnih cjelovečernjih, dokumentarnih i kratkih filmova iz cijeloga svijeta.

'Ideja LIBERTAS film festivala nastala je kao odgovor na potrebe stranih producenata i distributera za novim lokacijama i festivalima.' rekla je direktorica Festivala Mirjana Pećina i nastavila 'Nakon Toronta, Venecije, Cannesa i Berlina, filmski festival u Dubrovniku, obzirom na lokaciju i termine, biti će izvrsno osvježenje i regionalna platforma za distribucija filmova i uspostavljanje suradnje!', piše u priopćenju, a mi se samo prisjećamo gotovo istih riječi direktorice konkurentskog im 'filmskog festivala' Međunarodnog Dubrovnik FF-a, Ziggy Mrkich. DIFF se ove godine uz financijsku pomoć Turističke zajednice i inih dobročinitelja u najvećoj medijskoj, ali i posjetiteljskoj izolaciji održao od 25. do 29. svibnja.

Što novoga nudi još jedan festival koji se održava u gradu bez kino-prikazivačke infrastrukture, krajem ljeta, ali u gradu još uvijek nakrcanom turističkom ljudskom masom i kome – odgovorila je gospođa Pećina: 'Ideja LIBERTAS film festival nastala je kao odgovor na potrebe stranih producenata i distributera za novim lokacijama i festivalima. Nakon Toronta, Venecije, Cannesa i Berlina, filmski festival u Dubrovniku, obzirom na lokaciju i termine, biti će izvrsno osvježenje i regionalna platforma za distribucija filmova i uspostavljanje suradnje!'.

Direktor programa LIBERTAS FF-a je izvjesni Kevin Lau o kojem smo pokušali doznati nešto više googlajući ga, no bio je to – ćorak iliti ništa. U izvješću se navodi da je gospodin Lau filmski entuzijast koji već tri godine radi kao savjetnik programa za Sundance FF i CineVegas FF, a za film otvorenja izabrao nam je 'Night Watch' ('Noćni nadzor'), ruski sci-fi triler, redatelja Timura Bekmambetova. Najavljena je i premijerna projekcija filma 'Dark Water' brazilskog redatelja Waltera Sallesa.

O najboljem igranom, dokumentarnom i kratkom filmu odlučiti će žiri u sastavu: Tom Rosenberg, producent filma 'Million Dollar Baby', Trevor Groth, direktor programa Sundance i CineVegas FF-a i Mike Goodridge, glavni urednik Los Angeles izdanja Screen International-a te dvoje hrvatskih filmskih stručnjaka. Postoji i nagrada publike za najbolji igrani film. Cijeli program potražite početkom kolovoza na službenom im sajtu koji je, btw - cijeli na engleskom, nema rječce hrvatskoga. Valjda da nam bude jasnije. Da misle ozbiljno.

Komentari

Nema komentara.