O švercu i krvavim dijamantima - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      O švercu i krvavim dijamantima

O švercu i krvavim dijamantima

Di Caprio ne bi bio Di Caprio da nema 12 šavova tik ponad uha. Ma šalimo se… da ne razmišlja o novom projektu, trileru 'The Blood Diamond'.

m.n. 29.06.2005 0 komentara

O švercu i krvavim dijamantima

Iako nam je i samima teško vjerovati, činjenica je da svaki tjedan imamo barem jednu Leonardo DiCaprio vijest. Nakon što smo najavili da će mu odzvoniti i nakon što ga gnjevna teta mazila staklom, Leo se uspješno oporavlja. Štoviše, već je krenuo u konkretne pregovore s Warner Brosom, sve na temu dramatičnog trilera 'The Blood Diamond'. Za režiju je zabezeciran Ed Zwick ('The Last Samurai') koji je već požurio i s Marshallom Herskovitzem pripremio scenarij, prenosi Comingsoon.

'The Blood Diamond' je afrička avantura smještena u državu Sierra Leone, nekadašnju britansku koloniju, negdje taman pred kraj devedesetih dok je zahvaćena civilnim ratom. Ako ćemo o povijesti ili pak o činjenicama – sukob Revolucionarnog ujedinjenog fronta (RUF) i tada aktualne vlade doveo je do smrti desetaka tisuća ljudi, dok je dva milijuna stanovnika moralo napustiti svoje domove. Leonardo se neće puno opterećivati tim događajima, barem mu to ne nalaže uloga.

Umjesto toga će, jadan, odglumiti krijumčara koji je specijaliziran za prodaju 'krvavih dijamanata' koji su još poznati kao konfliktni zato jer se koriste za financiranje pobuna, terorista i političkih smicalica. Zaplet cijele storije tj. povezivanje glavnih protagonista nastaje na mjestu gdje naš golobradi švercer upoznaje farmera iz plemena Mende čiji je mlađahni sin odveden u RUF-ovu vojsku.

Ostali dio casta nije objavljen, a Warner produkciju namjerava obaviti rano slijedeće godine, prije 'For Whom The Bell Tolls', kojeg također podupire.
Komentari

Nema komentara.