Tom Hanks u Dubokom grlu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Tom Hanks u Dubokom grlu

Tom Hanks u Dubokom grlu

Otkriće pravog identiteta Dubokog grla izazvalo je rat velikih studija. Klimaks nije snažan kao što je očekivano – životnu priču Marka Felta kupio je Hanks.

m.n. 23.06.2005 0 komentara

Tom Hanks u Dubokom grlu

Nakon što je dementni Mark Felt na nagovor svoje kćeri svijetu priznao da je on Duboko Grlo (u nastojanju da zaradi koji dolar extra pred smrt, čini nam se), FBI špija koja je dostavljala podatke novinarima i pokopala Nixona, velika je i već mnogo puta ispričana te eksploatirana priča, opet postala aktualna. U filmskom smislu, naravno. Iako je Watergate skandal koji je srušio Nixona, već dobio svoje filmske metre (spomenimo samo 'All The President's Men' s Robertom Redfordom i Dustinom Hoffmanom), Feltova je priča još uvijek nenaplaćen rudnik.

Ako se i složimo da je riječ o zanimljivoj priči, stvar pomalo tone s imenom mainstream faimily guya, Toma Hanksa i njegovom kompanijom Playtone. Zadnji čovjek kojeg bi očekivali na ovom mjestu, priznajemo. No, s debelim uvjerenjem da mu političke temice stoje ko salivene, čini se. Naime, Guardian potvrđuje da je upravo Tomica kupio prava na životnu priču gospodina Felta, a šuška se da bi se osim producentskog posla mogao prihvatiti i glume istog umirovljenog FBI-evca.

Čovjek koji je novinarima Washington Posta odao informacije koje su kasnije Nixona dovele do ostavke Hanksu je ugovorom prodao iliti servirao i život svoje obitelji, kao i pravo na spominjanje Johna O'Connora koji je nakon 33 godine šutnje potpisao članak za Vanity Fair u kojem otkriva Feltov identitet. U paketu su i Feltovi memoari iz 1979., 'The FBI Pyramide from the Inside', kao i knjiga inspirirana biografskim momentima, obiteljskim pismima i intervjuima koju čičica (sad mu je 91 godina) tek piše uz pomoć spomenutog O'Connora.

Nije ni Hanks za bezveze, osim njega će producirati njegov stari partner Garry Goetzman, a brk će omastiti i Universal. Nova knjiga o životu slavnog FBI-ovca ima za izaći sredinom 2006. (valjda će pripaziti da Felt ne umre), tako da film možemo očekivati najranije 2007. godine.
Komentari

Nema komentara.