Ridleyevi ronioci sjenki - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Ridleyevi ronioci sjenki

Ridleyevi ronioci sjenki

Ridley Scott je svoje pohlepne prstiće umočio u već provjerenu, istinitu priču. Nakon Rima i Križarskih ratova na redu je ronjenje i onaj II. svjetski.

m.n. 22.06.2005 0 komentara

Ridleyevi ronioci sjenki

Tek što je odahnuo od snimanja 'Kingdom of Heaven' i krenuo u produkciju filma 'Take 7', hitmaker Ridley Scott nabacio je novu tezgu. Ovaj je put na njegovom filmskom meniju na redu adaptacija bestselera 'Shadow Divers' koji potpisuje Robert Kurson, izvještava Variety. Za prilagodbu scenarija već je svoje odradio William Broyles, isti čovjek koji stoji iza adaptacije filma 'Jarhead' i scenarija za 'The Polar Express' te 'Planet majmuna'.

O književnom se predlošku kritike nabacuju superlativima – u centru su dvojica ronioca po olupinama, John Chatterton i Rich Kohler, koji otkrivaju misteriozni potopljeni brod u dubokom moru nedaleko od New Jerseya. Budući da obojica vjeruju u pomicanje osobnih granica i izdržljivost, oko potopljenog se broda bakću punih sedam godina, otkrivajući da je riječ o plovilu iz II. svjetskog rata.
Riječ je o istinitom događaju, a vjernosti cijele stvari doprinosi i Kursonovo novinarsko zvanje, dinamično pripovijedanje te pripomoć glavnih aktera koji su drage volje podijelili svoje životne priče. Već je nabrijanoj shemi trebao jedino Ridley Scott. I tako je već djedica pa mu koja kapljica adrenalina dobro dođe :) Osim redateljevanja primit će se i produkcije pod svojim Scott Free banerom. Mi se kladimo u teškaša.

Komentari

Nema komentara.