Pula film festival, po 52. put - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pula film festival, po 52. put

Pula film festival, po 52. put

Prijavljeno je deset domaćih filmova, popis je u nastavku. Festival također poziva amatere da im šalju svoje filmove zaključno s 01. srpnjem.

m.n. 14.06.2005 0 komentara

Pula film festival, po 52. put

Mjesto radnje: već tradicionalna pulska Arena. Vrijeme radnje: utanačeno: od 16. pa do 23. srpnja. Glavni cilj: promocija hrvatskog filma i vraćanje starog festivalskog šarma. Iako nas do Pule dijeli pukih mjesec dana, konkretnih informacija o programu još nema, već je sve ostalo na prijavljenim filmovima. Cijenjeno Festivalsko vijeće još vijeća, znate.

Dok očekujemo premudre odluke, možemo vam reći da će filmski program biti koncipiran u Nacionalni i PoPularni koji će biti prikazivani u Areni, dok će se u Zajednici Talijana prikazati sekcije 'Vremeplov', 'Europolis' i 'Meridijani'. 'Vremeplov' je novina u kojoj ćemo od sada pa ubuduće imati priliku vidjeti restaurirane hrvatske klasike – ove godine osam naslova – 'Četvrti suputnik', 'Ljubav i poneka psovka', 'Slučajni život', 'Seljačka buna', 'Put u raj', 'Putovanje na mjesto nesreće', 'Ključ' i 'Kuća'.

Iako je tradicija da se program zna već do 15. 6., ove su godine ažurnim filmašima glave došli političari tj. činjenica da su uslijed lokalnih izborancija još u fazi pregovora, biranja i koaliranja. Kao biste ipak dobili neku globalnu sliku o programu, predstavljamo vam deset naslova (broj je, kažu, rekordan) koji su prijavljeni do 1. lipnja.

Na popisu prijavljenih je zaista šareno: 'Snivaj zlato moje' Nevena Hitreca, 'Pljuska' Srećka Jurkovića i Marka Ferkovića, 'Einsteinova najveća pogreška' Branka Karabatića, 'Što je Iva snimila' Tomislava Radića, 'Pušča bistra' Filipa Šovagovića, 'Ono sve što znaš o meni' Bobe Jelčića i Nataše Rajković, 'Sex, piće i krvoproliće' Borisa T. Matića, Zvonimira Jurića i Antonija Nuića (film nije prikazan prošle godine zbog tehničkih razloga), 'Lopovi prve klase' Fadila Hadžića, 'Dva igrača s klupe' Dejana Šorka i 'Što je muškarac bez brkova' Hrvoja Hribara.

Uz ovaj official dio, Pula svoje pipke i okvire širi i na amaterski film. Pod nazivom '640x480' krije se prostor za sve naslove do rezolucije navedene u naslovu, uz trajanje od pet sekundi do pet minuta. Jedan autor može sudjelovati s najviše tri filma, a nagrade se dodjeljuju s obzirom na glasove žirija i glasove publike. Možete glasovati preko neta, točnije na službenom siteu PFF-a, ali i na www.tportal.hr/pulafilmfestival. No, najprije pošaljite koji uradak (klik, klik za prijavu) – natječaj je otvoren do 1. srpnja!
Komentari

Nema komentara.