Joan Crawford dvd kolekcija - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Joan Crawford dvd kolekcija

Joan Crawford dvd kolekcija

'Ne mrzim Bette Davis, iako bi mediji to željeli. Naprosto je prezirem. Nije mi jasno kako može na hrpi gestikulacija i buljavim očima izgraditi karijeru'.

m.n. 14.06.2005 0 komentara

Joan Crawford dvd kolekcija

Hm…da…neke su stvari toliko kontradiktorne da na kraju ispadnu logične (barem marketinški). No, ajmo redom. Na Amazonu, toj nepresušnoj Meki iole ozbiljnijih kolekcionara, može se za cijenu od cca 35 dolara naručiti DVD kolekcija s filmovima Joan Crawford. Za relativno pristojnu cijenu dobit ćete pet naslova – 'The Women' (1939), 'Mildred Pierce' (1945), 'Humoresque' (1946), 'Possessed' (1947) te 'The Damned Don't Cry'. Ponuda je, čini se, poštena. No, ipak uz odmjerenu dozu sarkazma. I to ne samo za Crawfordovu, već i za Bette Davis.

Naime, dvije su se zakrvljene suparnice našle u paketu, barem simbolično, pa na dragom nam Amazonu možete dobiti obje kolekcije velikih teta za cijenu od 69 dolara. Da su obje bile dive nije u pitanju no koliko bi voljele biti ponuđene pod krilaticom 'Hollywood Rivalry, Hollywood Royalty' možemo procjenjivati u promilima.

Od filmova ponuđenih u kolekciji fanovi najboljim drže naslov 'Possessed' kojim je svojevremeno i najskeptičnije uvjerila da je genijalna glumica, dok je za ulogu u 'Mildred Pierce' Crawfordova nagrađena Oscarom. Zanimljiv je podatak da ju je publika najviše voljela u ulogama posrnulih žena koje su ipak uspjele doći do lagodnog života, dok bi je za svaki pokušaj promjene imidža gledatelji kaznili.

Činjenica je ipak da je Joan, iako je za života glumila u više od devedesetak naslova, ubola manji dio klasika, a da je bila mnogo poznatija po svojim brakovima (udavala se pet puta), vezama, skandalima i neobičnim, čak bizarnim navikama. Bila je naprosto opsjednuta čišćenjem, bakterijama i bolestima (legenda kaže da čak nije htjela uzeti cigaretu ukoliko je netko drugi otvorio ili pak dirao kutiju, a da je wc-daske po kući mijenjala svako toliko), a u poznijim je godinama svog života pila do pola litre votke dnevno.

Iako je u javnosti nastojala ostaviti dojam savršene dive, nakon što je njezina kći izdala knjigu 'Mommie Dearest' prema kojoj je kasnije snimljen i film (Crawfordicu je utjelovila odlična Faye Dunaway), predstavljena je kao psihički nestabilna zlostavljačica. Uz sve realne ili pak izmišljene kontroverze, bolje će vam leći odlična DVD ponuda – osim pet uspješnica, nudi se i dokumentarac 'Joan Crawford: The Ultimate Movie Star', te brdo kompetentnih i nabrijanih komentara. Enjoy!
Komentari

Nema komentara.