Hoće li odzvoniti Leonardu DiCapriu? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Hoće li odzvoniti Leonardu DiCapriu?

Hoće li odzvoniti Leonardu DiCapriu?

Teme pravde i ponosa kojima je Španjolski građanski rat isprepleten do srži filmične su po defaultu. Hoće li takve i ostati ovisi o Davidu Benioffu i Leu iz naslova.

m.n. 27.05.2005 0 komentara

Hoće li odzvoniti Leonardu DiCapriu?

Već je sve jasno iz naslova, na redu je veliki namćor, Ernest Hemingway tj. ponovna adaptacija njegovog kultnog romana 'Kome zvono zvoni'. U finalnim je pregovorima za glavnu ulogu Leonardo DiCaprio glavom i bradom, a famozni roman o Španjolskom ratu adaptira David Benioff koji je poznat po scenariju za 'Troju'. Što reći, materija nas je definitivno više oduševila od casta, no uvijek se možemo nadati da je promašaj 'Troje' bio slučajan, a da je Leo spreman iz sebe izvući maksimum.

Bilo kako bilo, DiCaprio bi trebao glumiti Roberta Jordana, mladog američkog učitelja koji se pridružuje antifašističkoj gerili u španjolskim brdima. Jordan postaje član jedinice za miniranje, a njegov je slijedeći zadatak u zrak dići lokalni most koji je od vitalne važnosti za Francovu vojsku. Kako pitanja života i smrti najbolje idu uz pokoji guc ljubavnog pelina, Jordanu će isti poslužiti Maria…

Kao dan je jasno da Leonardo nije vesla sisao, pa se projektu neće priključiti bez imena nekog etabliranog redatelja. Knjigu koja resi gotovo sve svjetske lektire već je 1943. adaptirao Sam Wood, a nije neznačajno da su glavne likove uprizorili Gary Cooper i Ingrid Bergman (naslovna) koji su za iste bili nominirani za Oscara. Ako ćemo još po zanimljivostima, legenda kaže da je sam Hemingway dok je pisao roman na umu imao upravo Bergmanovu. Oko identiteta moderne femme fatale zasada možemo dati mašti na volju.
Komentari

Nema komentara.