Stallone i Edgar Allan Poe srodne dušice - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Stallone i Edgar Allan Poe srodne dušice

Stallone i Edgar Allan Poe srodne dušice

Ili se Slyu malo pomutilo ili je nježna dušica skrivena iza iskrivljene usnice i tone mišića. Ne samo da režira već i radi na scenariju za film o E.A. Poeu.

m.n. 24.05.2005 0 komentara

Stallone i Edgar Allan Poe srodne dušice

Ukoliko vam se činilo da je ocvali snagator Sylvester Stallone već demonstrirao sav svoj kič i neukus, ova će vas vijest oboriti s nogu. Baš kao u slinavim filmovima b-produkcije, data nam je neponovljiva prilika da otkrijemo Slyevu gracioznu i senzibilnu stranu. Moš' mislit! Gospodin Mišićavi će, dragi publikume, režirati film 'Poe' za koji je, pazi sad, sam napisao scenarij inspiriran životom Edgara Allana Poea. A mi mislili da jedva slovka!

Štogod da mislili o tome, ovo mu je već sedmi redateljski pokušaj (uključujući Rocky II., III. i IV. naslove), dok se u pisanju scenarija okušao gotovo dvadesetak puta. Variety izvještava da će za ovaj pokušaj intelektualiziranja uz Slya stati Nu Image/Millenium Films koji će osim financija preuzeti i distribuciju. Titulu glavnog protagonista ponijet će Robert Downey Jr., koji, čini se, gospodinu Stalloneu ima najviše destruktivnih potencijala.

Ipak, čak i uz najveće napore, između ličnosti Sylvestera Stallonea i Edgara Allana Poea ne možemo pronaći nikakvih dodirnih točaka. Za one koji baš i nisu upamtili srednjoškolsku lektiru, Poe je najpoznatiji po svojim pjesmama i kratkim pričama (najpoznatija su mu djela definitivno 'Gavran' i 'Crni mačak') koje današnji književni znalci smatraju pretečama mističnog i horor pripovijedanja, ali i detektivske storije.

Bio je alkoholičar, ovisnik o lijekovima, psihički vrlo nestabilna osoba, a pod nerazjašnjenim je okolnostima nađen u polusvjesnom stanju na ulicama Baltimorea nakon čega je ubrzo i umro. Slyeva će tajanstvenost i dalje ostati mrtvo slovo na papiru, iako priznajemo da nam je činjenica da se bavi Poeom i njegovim djelom ravna sf-u. Računamo na mračnjačku prirodu Roberta Downeya koji je već nebrojeno puta pokazao da može biti bad guy. Snimanje počinje ove jeseni negdje u Europi. Bože pomozi!
Komentari

Nema komentara.