Misterij, politika, Hollywood, Leonardo DiCaprio - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Misterij, politika, Hollywood, Leonardo DiCaprio

Misterij, politika, Hollywood, Leonardo DiCaprio

U pravom ludlumovskom stilu, Leonardo DiCaprio aka Peter Chancellor ganjat će se ulicama Washingtona. Tema: 'The Chancellor Manuscript'.

m.n. 23.05.2005 0 komentara

Misterij, politika, Hollywood, Leonardo DiCaprio

Za razliku od nekih kolegica s kojima je dijelio nominaciju za ovogodišnjeg Oscara, Leonardo DiCaprio je nešto duže čekao na pravu ulogu. Titula iste je pripala Paramountovom projektu koji se temelji na političkom trileru 'The Chancellor Manuscript' Roberta Ludluma za čija je prava studio morao pljunuti punih četiri milijuna dolara, što je najskuplja trgovina pravima ove godine. Nije valjda Ludlum vesla sisao.

Za adaptaciju književnog predloška zadužen je Michael Seizman, koji se kalio na filmovima 'Class Action' s Charlize Theron u glavnoj ulozi te 'The Sparrow' s Bradom Pittom, dok će se pod producentskom kapom naći Douglas Wick i Lucy Fisher tj. Red Wagon i Ludlum Estate. Budući da tehničkih podataka imate dovoljno, možemo škicnuti i radnju.

DiCapriu je dodijeljena uloga Petera Chancellora, washingtonskog pisca koji se u svom romanu bavi fiktivnom pričom o brokerima koje ucjenjuju tajne službe i pripadnici američkih vlasti. U genuine ludlumskom stilu, do Chancellorovog materijala nekako dođu ti isti operativci, pomisle da je pisac otkrio njihove stvarne planove, te ga odlučuju uloviti. Ludlum je ovaj roman objavio još davne 1977. godine, što znači da će scenarij doživjeti neki update i modernizaciju, iako Ludlumovi fanovi navode da je on, naravno, bezvremenski.

Što se golobradog Leonarda tiče, osim što ćemo ga ovaj put gledati u nešto dinamičnijem, akcijskom tonu, Paramount je već objasnio da ga unajmiše zato jer je najbolji i jer se uz njegovu fačicu vežu samo intelektualne uloge što je posebno dobro za ovaj film. Ipak, obećaše da će u cijelu jurnjavu ubaciti slatku tetu. Da ne bude dosadno :)
Komentari

Nema komentara.