Sutra počinje Tribeca Film Festival - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Sutra počinje Tribeca Film Festival

Sutra počinje Tribeca Film Festival

Četvrta Tribeca bit će otvorena filmom 'The Interpreter', a osim što je ambicioznija i nešto raskošnija, i dalje ima misiju veličanja New Yorka.

m.n. 18.04.2005 0 komentara

Sutra počinje Tribeca Film Festival

Mlađahni festivalčić Tribeca Film Festival, kojem je prvotna namjera bila pomoći ekonomiji New Yorka, sutra svoja vrata otvara po četvrti put. Iako mu je tek malo godina, traje sasvim poštenih jedanaest dana tijekom kojih će se predstaviti 45 zemalja, prikazati čak 250 naslova, od kojih je 59 svjetskih premijera, a čak ih je 37 snimljeno na ulicama New Yorka.

Čast za otvaranje festivala pripala je filmu Sydneya Pollacka, 'The Interpreter', s Nicole Kidman i Seanom Pennom u glavnim ulogama, a neobična je koincidencija da ćemo Pollackov uradak i sami imati prilike gledati u domaćim kinima baš od ovog tjedna (isto se dogodilo i s filmom 'Kurva' prošle godine).

Robert De Niro, Jane Rosenthal i Craig Hatkoff, jednom riječju, utemeljitelji manifestacije, strašno su ponosni kako im se čedo razvija. Osim bogatog filmskog programa, publici (koja je prošle godine dosegla milijun) bit će dostupni obiteljski programi, razni okrugli stolovi, sajmovi i besplatne projekcije, dok se kao najcjenjeniji naslovi spominju Wong Kar-Waiev '2046', politički dokumentarac 'The Power of Nightmares' Britona Adama Curtisa te 'Two Men and War' američkog pionira cinema veritea, Roberta Drewa.
Komentari

Nema komentara.