Watchmen u nevolji - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Watchmen u nevolji

Watchmen u nevolji

S ekranizacijom ovog strip klasika nikako na zelenu granu. Iako je produkcija već krenula, Paramount je najavio kresanje budžeta i otpuštanje dijela ljudi.

m.n. 01.04.2005 0 komentara

Watchmen u nevolji

Najava ekranizacije genijalnog stripa Alana Moorea, klasika 'Watchmen', bila je možda jedina entuzijastična stvar vezana uz projekat. Nakon što je od cijele priče na veliku žalost stripoljubaca otpao Darren Aronofsky, činilo se da će Paramount ravnotežu ponovno postići s angažmanom redatelja Paula Greengrassa ('The Bourne Supremacy').

Počelo se s predprodukcijom u Velikoj Britaniji i činilo se da će stvari napokon sjesti na svoje mjesto. No, nove nedaće za 'Watchmen' dolaze sa smjenom Paramountova vodstva tj. činjenicom da je chief executive Paramounta, Brad Grey, dosadašnjeg predsjednika Donalda DeLinea zamijenio s tetom Gail Berman (koja je do sad radila za Fox). Promjene u logistici studija udrit će tamo gdje najviše boli – po novčaniku.

Variety tako navodi da je poseban trn u oku novog vodstva budžet od 100 milijuna dolara koji je ovoj adaptaciji bio namijenjen. Nova je politika naumila skresati sredstva i otpustiti dio članova ekipe, što je na realizaciju bacilo oveću sjenu. Posebno su razjareni producenti koji na čelu s Larryem Gordonom i dalje pokušavaju izgurati prvotan deal. Argumente za to definitivno imaju, što potvrđuje i Empire Online ekipa koja je pred nekoliko dana imala priliku vidjeti animiranu verziju prve tri minute filma i naprosto je oduševljena.

Ekranizacija ovog klasika u planu je još od 1986. kada su izašli prvi brojevi, uz nju su bili vezani razni redatelji, a ovo je zaista najdalja točka do koje je došla realizacija. Kako bi zaista moglo biti riječ o poslastici potvrđuje i podatak da je za dizajn kostima zadužena Kym Barrett koja stoji iza Matrix franšize.

Komentari

Nema komentara.