Živio bejzbol! Dolje segregacija! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Živio bejzbol! Dolje segregacija!

Živio bejzbol! Dolje segregacija!

Na redu je još jedan biografski uradak. Režirat će Robert Redford, antirasistička je tematika, a glavna uloga mogla bi dopasti i Jamiea Foxxa.

m.n. 31.03.2005 0 komentara

Živio bejzbol! Dolje segregacija!

Još uvijek dobrostojeći i više plav nego sijed, Robert Redford eliksire mladosti traži u filmovima o sportu. Čuo je nešto poput u zdravom tijelu zdrav duh, pa se odlučio dohvatiti priče o Jackieu Robinsonu, bejzbolskoj legendi i prvom crncu koji je ikad igrao u Major ligi. Da su biografije u modi, odavno znamo, a ako je suditi po ne tako davnim dodjelama nagrada, specijalistima bi mogli nazvati ljude koji su radili na 'Rayu'. Ne spominjemo ih bez vraga, jer ista je stvar na pamet pala i Redfordu, pa je producente iz kuće Baldwin Entertainment koji su stajali iza 'Raya' i sam pozvao na suradnju.

Projekt za sada još nema naslov, no stari ga lisac razvija dobrih godinu dana, u suradnji s Robinsonovom udovicom i sinom. Redford će prema svemu sudeći stajati iza kamere i brinuti za režiju dok za ulogu glavnog protagonista u ubzir dolaze vodeći crni glumci (postoje nagađanja da bi to opet mogao biti Jamie Foxx). 'Priča je vrlo jednostavna, a širem je krugu ljudi nepoznato kako su razbijene rasne barijere i kako se lice bejzbola izmijenilo', prišapnuo je Robert Varietyu.

Poseban će naglasak biti dan razdoblju nakon 1947. kada je Robinson došao u Dodgerse, na njegovu borbu protiv nepravde i diskriminacije tamnoputih igrača, prijetnje opasne po život koje je primao, te na segregaciju koja je u tom razdoblju još uvijek bila prevladavajuća pojava.

Scenarija se prihvatio Kirk Ellis koji je za predložak filma 'Anne Frank: The Whole Story' osvojio Emmya, a također ima iskustva s adaptacijom životnih priča (radio film o Beach Boysima). Zanimljiva je činjenica da je film o Robinsonu snimljen već 1950. ('The Jackie Robinson Story), a slavni je igrač u jednom dijelu tog uratka glumio samoga sebe.
Komentari

Nema komentara.