Konačni razvod Miramaxa i Disneya - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Konačni razvod Miramaxa i Disneya

Konačni razvod Miramaxa i Disneya

Nakon burnih godina suradnje, Disney će zadržati Miramaxovo ime, a Weinsteinima koji osnivaju novu kompaniju isplatiti cifru od 100 ili više milijuna dolara.

m.n. 30.03.2005 0 komentara

Konačni razvod Miramaxa i Disneya

Miramax i Disney završiše konačno godine nesporazuma i agonije, te su, nakon davne 1993., ponovno samci. Kao što znate, zadnja je kap bila činjenica da je uvijek mainstreamovski nastrojen Disney odbio distribuciju Mooreovog 'Fahrenheita 9/11', a iako razlaz, kako što to već biva, nije bio nimalo lak, obje će strane visoko dignute glave pokušati same naći svoju sreću.

Dogovor je ovakav: braća Harvey i Bob Weinstein, prvi Miramaxovi ljudi od rujna ove godine napuštaju Disneyeve odaje, te kreću u osnivanje vlastite kompanije The Weinstein Co, a do devetog mjeseca Disneyu su obvezni biti samo konzultanti i članovi nadzornog odbora, sa slobodom razvijanja samo njihovih novih projekata. Kao što smo vam najavili, 550 Miramaxovih filmova i pravo na Miramaxovo ime ostaje pod Disneyevim skutima, što je posebno nizak udarac za Weinsteinove koji su svom indie studiju ime dali po roditeljima – majci Miriam i ocu Maxu. No, čini se da je to cijena pohlepe, jer braća su u zadnje vrijeme bili sve samo ne indie.

Mala im je utjeha činjenica da novoj kompaniji mogu priključiti Dimension Films podružnicu, koja se razvila kao dio Miramaxa. Rane će zavidati i cifra procijenjena između 100 i 150 milijuna dolara koje im je Disney dužan isplatiti za rezanje svih spornih veza, a još se uvijek pregovara oko prava filmova iza čije su produkcije stajali Weinsteinovi.

Weinsteinima visoka reputacija osigurava kakav-takav ostanak na tržištu, a tome bi trebala pridonijeti činjenica da su u nadzorni odbor nove kompanije zasjeli njihovi dugogodišnji suradnici, Quentin Tarantino i Kevin Smith. kako će im ustvari ići pokazat će - budućnost.
Komentari

Nema komentara.