The Best of East - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      The Best of East

The Best of East

U Hong Kongu se nagradiše kultni i oni najperspektivniji azijski filmaši. Uvjerljivi su pobjednici filmovi 'Kung Fu Hustle' te '2046'.

m.n. 30.03.2005 0 komentara

The Best of East

Činjenice su činjenice, a sagu o istočnjačkoj kinematografiji i njezinom galopirajućem utjecaju na svjetske filmske trendove smo već apsolvirali. Japan, Južna Koreja ili Hong Kong, ista je priča, ljudi imaju ideje, snimaju vizualno dojmljive filmove, mijenjaju perspektive. Dodjela filmskih nagrada na Dalekom Istoku definitivno nije stvar za propuštanje – ona je postala medijski i modni must. 24. put za redom filmske su se nagrade dijelile u Hong Kongu, a imena nagrađenih su u zadnjem jeku svjetske mode martial artsa.

Apsolutni pobjednici hongkonške večeri bili su filmovi 'Kung Fu Hustle' Stephena Chowa (naslovna) i Wong Kar-Waijeva drama '2046', s ukupnim scoreom od šest nagrada (actually kipića koji neodoljivo podsjećaju na Oscara). Najboljim je filmom proglašen upravo 'Kung Fu Hustle', dok su titule najboljih glumaca pripale Tonyu Leungu i prpošnoj Zhang Ziyi koji su svojim likom i djelom tkali '2046'.

Pomalo ocvalom Jackieu Chanu nagradu za životno djelo uručio je Ang Lee, na što je Chan ponosan izjavio da pohvale ne idu samo na račun njegovog profesionalizma nego i na 'njegovu predanost dobrotvornom radu, točnost i činjenicu da poštuje starije'(?). Najboljim je azijskim filmom jednoglasno proglašen korejski mistični triler 'Old Boy' kojeg vam toliko nahvalismo, a počast je dostigla i kultnog kung-fu Brucea Leea kojega sunarodnjaci i oni iz regije proglasiše Chinese Film's Bright Star of Century (prijevod na hrvatski zvučao bi otrcano do boli), te tako odaše počast stogodišnjici filma u Kini.

Sve u svemu, jedna regiocentrična zabavica, s golemim kapacitetima i neskrivenim pretenzijama ka vladanju box-officeom.
Komentari

Nema komentara.