Canneski miljenici, još malo pa nestalo! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Canneski miljenici, još malo pa nestalo!

Canneski miljenici, još malo pa nestalo!

Steven Sodrebergh primio se romantičnog trilera, a Gus Van Sant se još premišlja oko priče o vrckavom Odiseju i vjernoj mu Penelopi

filmski.net 17.03.2005 0 komentara

Canneski miljenici, još malo pa nestalo!

Steven Soderbergh, vjerovali ili ne, trenutno producira devet filmova!!! Ne računam one koji su završeni, ali još nisu krenuli u distribuciju, radi se samo o projektima koji su najavljeni i svjetlo dana bi trebali ugledati u okviru narednih godinu dana!!!  Isprika na upitnicima, znamo mi da u Hollywoodu možeš ostati velik jedino ako isto tako i razmišljaš, dakle, veliko.

No, redateljsku vještinu brusi ipak malo polaganije pa nakon 'oh so stupid!' nastavka 'Oceanovih 11', onaj broj '12', ima u najavi samo dva projekta. O 'Cheu' smo vam pisali, a evo i drugog – romantični triler 'The Good German' snimati će se u crno bijeloj tehnici (šatro smo art!), glavnu ulogu američkog reportera koji se vraća u poslijeratni Berlin četrdesetih godina  prošlog stoljeća ne bi li pronašao izgubljenu ljubavnicu, odigrati će George Clooney, dobar redateljev drug i sudrug u producentskoj im manufakturi Section Eight.

Gus Van Sant se premišlja bi li se u budućnosti svojoj redateljskoj obećao New Lineu i njihovom materijalu pod imenom 'The Time Traveler's Wife' što je ustvari jedna malo labavija verzija 'Odiseje'. No eto, nakon Troje, Aleksandra i Arthura, došla je na red i Penelopa Odisejeva. Sjećate li se da smo vam baš prije nekoliko dana javili da je i Danny Boyle zainteresiran za istu tematiku? Ovdje priča prati čovjeka s fino razvijenim genom za putovanja u vremenu pa tako svoju ljubljenu može posjećivati u različitim razdobljima njenog života. O glumcima nema niti riječi. Van Santu vjerujemo da ovaj  prilično jednostavan 'plot line' može pretvoriti u finu priču.

Gus trenutno razvija i snima svoju verziju filmske priče o Kurtu Cobainu, glazbenu dramu 'The Last Days' u kojoj su mu u pomoć priskočili i prijatelji Asia Argento, Harmony Korine i Kim Gordon, liderica banda Sonic Youth i producentica jednog od albuma Kurtove negdašnje sudružice Courtney i njenog banda Hole.

Komentari

Nema komentara.