Jednostavno: sendvič - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Jednostavno: sendvič

Jednostavno: sendvič

Kruh od politike, a sočna nutrina od smijeha… Will Ferrel stiješnjen između dva jednako bezvezna američka rata.

m.n. 02.03.2005 0 komentara

Jednostavno: sendvič

U novom naletu casta donosimo vam komedijicu stisnutu između dva američka rata, onog novijeg u Iraku i onog starijeg u Vijetnamu, koji su svojim konotacijama ipak izazvali slične reakcije svjetske javnosti. Da bismo nekako iz usta isprali taj gorkasti okus politike, krenut ćemo od komedije.

Variety prenosi da bi se veseliti mogli svi ljubitelji luckastog Willa Ferrella, jerbo nam je on u pregovorima za ulogu u filmu 'Elf 2'. Naime, prvi dio, koji je snimljen 2003., daje pozamašne razloge za brojku dva – 220 milijuna dolara utrška širom svijeta. A Ferrella snube najblještavijim mogućim riječima, pa je primjerice izvršni producent New Linea (u okrilju kojeg će se snimati film) izjavio: 'Snimit ćemo ovo samo ako će Will biti s nama'. Osim tih sočnih rječica, Ferrellu se nudi i 20 milijuna dolara. Ime režisera je još u zraku, jer se ne zna hoće li se iza kamera vratiti Jon Favreau, koji je zaslužan za original. Scenarij će ponovno pisati Scott Armstrong.

Nakon hihotanja stigosmo i do mučne političke potke. U postoscarovskom duhu je najavljeno da će scenarist pobjedničkog 'Million Dollar Baby' za kuću Warner Bros. napisati, režirati i koproducirati dramu 'Death and Dishonor'. Projekt se temelji na istinitom istražiteljskom članku Marka Boala koji se prošlog ljeta pojavio u Playboyu, a riječ je o drami baziranoj na očevoj potrazi za sinom vojnikom. Mladića su naime, ubili pripadnici njegove postrojbe nakon što su se vratili s prve linije u Baghdadu.

Warner Bros. je osim prava na članak sklopio i deal za životnu priču s ocem, Lannyem Davisom, koji je zbog svog dugogodišnjeg iskustva u vojsci posumnjao u službeno priopćenje o smrti njegovog sina i krenuo u vlastitu istragu. Haggis je izjavio da će film djelomično biti fikcija, a otkrio je i da će uloga očajnog oca pripasti Clintu Eastwoodu. To mu nisu jedini planovi s Eastwoodom – upravo je dovršio adaptaciju romana 'Flags of Our Fathers' koji će režirati Clint glavom i bradom. Kad im zajedno tako zvjezdano ide :)

Lamentacije o castingu, završit ćemo sa filmom 'Holly', drami koja je nedavno započela s produkcijom u Kambodži. Redateljsku palicu drži Guy Moshe, dok su uloge među sobom podijelili Ron Livingston, lijepa i trenutno vrlo trudna Virginie Ledoyen, Udo Kier i malo korpulentniji Penn, Chris. U fokusu cijele priče bit će američki krimos i dealer ukradenom robom na kojeg se nameračila buntovna 12-godišnja Vijetnamka koja se očajnički želi vratiti svojoj obitelji. Iako nam detalji o političkoj intonaciji filma još nisu poznati, zbog ove ćemo se postave filmu zasigurno vraćati. See you :)
Komentari

Nema komentara.