Hale Nefertiti Berry - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Hale Nefertiti Berry

Hale Nefertiti Berry

Halle Bery se nakon mnogih postoscarovskih promašaja vratila Marcu Fosteru, redatelju 'Monster's Balla', koji joj je zlato i donio.

filmski.net 15.02.2005 0 komentara

Hale Nefertiti Berry

Nije to bilo niti tako davno kada se (Rasp)Berry krivila, plakala i zahvaljivala na oscarovskoj pozornici zajedno sa svojim izvana zlatnim, iznutra crnim kipićem. (A niste znali? Bio vam je to special issue Oscar.) Tri godine. U kojih je mega profesionalno uspjela napraviti bar tri katastrofalna filmska odabira i uopće svojom glumačkom (?) izvedbom potrudila svima nametnuti pitanje – pa tko je njoj Oscara dao? Dobro, nije ona niti prva niti zadnja kojoj se takva sudba dogodila, ali je friška pa zato i na tapetu! Jednostavno.

Nakon što je krivnju htjela svaliti na producente jer crnim glumicama ne daju dobre uloge (miriše kliše), na scenariste jer ne briju na tekst nego na njene fizičke adute.. la, la, la, vratila se mačkica nazad na vratanca svom pobjedničkom konjiću Marcu Fosteru, redatelju 'Monster's Balla' koji ju je i vinuo u crnu Oscar pionirku.

Pribavila se i dobra tema. Barem što se šminke tiče, jer Halle će nam zaigrati Nefertiti, egipatsku kraljicu, suprugu velikoga faraona Akhenatena, koja je uspjela pridobiti vrlo visoki status, jednaki kao i onaj supruga joj. Ljepotica koja dolazi, bio bi doslovni prijevod njenom imena, vladala je oko 1350/ih godina prije Krista, neki idu tako daleko da je proglašavaju faraonom u sjeni svoga supruga.

Kako su oboje Holivuđana prilično zauzeti, Foster s dovršavanjem komedije 'Stranger Than Fiction’ s Willom Ferrellom, Dustinom Hoffmanom, Maggie Gyllenhaal i Emmom Thompson, a Berry s promocijom 'Robota' i snimanjem 'Perfect Stranger’-a, snimanje će, na obostrano zadovoljstvo, naravno, započeti dogodine.

Komentari

Nema komentara.