Novi hollywoodski pakt! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Novi hollywoodski pakt!

Novi hollywoodski pakt!

DiCaprio, Scorsese i Logan lete dalje. Fantastični trio u pregovorima je oko novog projekta: na redu je remake Kurosawe.

h.p. 10.02.2005 0 komentara

Novi hollywoodski pakt!

O filmu 'The Departed' već smo obilno izvještavali. Scorsese s jedne strane kamere, a DiCaprio, Wahlberg, Damon i Nicholson s druge u američkoj obradi hongkoškog hita 'Internal Affairs'. Ime koje se u tom projektu ne pojavljuje (ali hoće već u sljedećem) jest ono scenarista Johna Logana. Potonji je za film priredio priču o Howardu Hughesu, a sada će se baciti na Kurosawin klasik 'Drunken Angel' iz davne 1948.

Radnja je filma smještena u poslijeratni Japan, a bavi se mladim tuberkuloznim kriminalcem i njegovim doktorom; alkoholičarem u slobodno vrijeme. Činjenice ali i impresije kad se sagledaju ovako sa strane nedvojbeno upućuju na zaključak kako se ljubavnim trokutom Scorsese, DiCaprio i Logan rađa neka nova filmska troglava neman. Udruženim snagama u stanju su pokriti koji god projekt zažele. Režija, scenarij i glavna uloga se podrazumijevaju već i kod površnijeg poznavatelja prilika, ali ne smije se zaboraviti na, u posljednje vrijeme sve veće, DiCaprijeve producentske ambicije. Na kraju krajeva  upravo je on bio jedan od članova producentske ekipe koja je radila na 'Aviatoru'.To su bile činjenice; vrijeme je za obećane impresije.

Tko je god pogledao ovogodišnju dodjelu Zlatnog globusa zna o čemu pričamo (podrobniji info skriva se ovdje). Mali Leo tako se rastopio pričajući o svom redatelju Scorseseju da je na trenutke bilo teško za gledati. Čak se i sam redatelj urumenio. Što znači da se jako urumenio: tu ekipu šminkaju špahtlama.

p.s.
Koliko je Scorsese zagrizao u dalekoistočne teme govori i još jedna vjestica koja već neko vrijeme kruži Netom: slavni redatelj planira ekranizaciju japanskog romana 'Silence' o jezuitskom misionaru iz sedamnaestog stoljeća koji je pored utvrđivanja trgovačkih veza imao nezgodan (ipak se radnja odvija u tradicijski nepokolebljivom Japanu) zadatak dodatno proširiti katoličku populaciju. Očigledno nam se priprema već stoput viđeni scenarij: Hollywood se uhvatio nečeg i poput pit bulla ne pušta dok ne iscijedi i posljednju kapljicu inspiracije / love / interesa.

Komentari

Nema komentara.