Norton postao radoholičar? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Norton postao radoholičar?

Norton postao radoholičar?

Vijesti o njegovim aktivnostima su se pošteno zaredale. Prije jedva mjesec dana predstavili smo tri njegova nova projekta, a sada evo i četvrtog.

h.p. 09.02.2005 0 komentara

Norton postao radoholičar?

No pomisliti da je riječ o lovi i samo lovi, ipak bi bilo pogrešno. Projekti poput 'The Illusionista' i 'Motherless Brooklyna' low(er) budget su naslovi. Da podsjetimo, Edward Norton u 'Illusionistu' upravo snima rolu mističnog i osvetoljubljivog mračnjaka s početka prošlog stoljeća. Najnovije vijesti na tu temu govore kako se castu pridruzio i Paul Giamatti - zanimljiv spoj, nema što. 'Brooklyn' je pak krimi priča za koju će, pored glavne uloge, Norton potpisati scenarij i režiju. Treći najavljeni projekt je Ridley Scottov 'Kingdom of Heaven' u kojem dobri stari Ed ima tek jednu sporednu ulogicu. Detalji sva tri naslova su spremni za skeniranje ovdje.

'The Painted Veil' je posljednji film iz njegovog business podsjetnika. Baš kao i u 'Illusionistu', Norton će otplutati u rano dvadeseto stoljeće, točnije u London '22. Film će biti treća po redu adaptacija istoimenog romana W. Sommerset Maughama. U prvoj (jednako naslovljenoj) verziji igrala je slavna Greta Garbo (1934), a druga po imenu 'The Seventh Sin' izašla je pred oči publike 1957.

Ne, Edward Norton neće zasjesti na mjesto Grete Garbo u novovjekovnoj obradi koja uključuje zamjenu spolova. Film ostaje tematski vezan uz jednu nemirnu i ljubopitljivu ženu i njenu odluku o kretanju putem samoosvješćivanja. Očigledno nam nedostaje glavna glumica: pregovori su u tijeku, a mi držimo fige da i uspiju. Naomi Watts je ime koje se treba pridobiti. Razlog za eventualan strah moglo bi biti pojavljivanje ne pretjerano iskusnog Johna Currana u redateljskoj stolici. Kao i uvijek: živi bili pa vidjeli.

Komentari

Nema komentara.