Slamdance winners - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Slamdance winners

Slamdance winners

Na ovogodišnjem je Slamdanceu bilo 20,000 ljudi, najviše u njegovoj povijesti, a lovorike su dijelili i žiri i publika. Koje? Saznajte…

m.n. 02.02.2005 0 komentara

Slamdance winners

Čovječe, festivala da se ti zavrti u glavi… Još nezavisniji i alternativniji od Sundancea, koji si, znamo, prišiva te iste titule, no ipak njegov nešto skromniji sustanar u Park Cityu, Slamdance, svoja je vrata 11. put za redom zatvorio u subotu. Iako žalimo zbog konstelacije moći i činjenice da smo i mi podlijegli hijerarhiji, pa ga spominjemo nakon Redfordovog čeda, trenutno ćemo si to oprostiti jer smo ga ipak imali na umu.

Direktorica festivala Kathleen McInnis nakon zatvaranja bijaše sva sretna i ponosna, pa je za
Indie Wire sročila: 'Ovo je za nas bila sjajna godina, posjećenost je bila odlična, imali smo fenomenalne filmove i dobru pokrivenost od strane medija'. Njezino dobro raspoloženje definitivno ima veze s činjenicom da je ove godine prvi put obavljala (zahtjevan) posao direktorice festivala te uspjela ishendlat sve otežavajuće faktore, a ako baš hoćete brojke – posjetilo ih je 20,000 ljudi.

No, hajdmo sad na nagrade. Pobjednik nad pobjednicima je film 'On the Outs' (naslovna fotografija) u režiji Lori Silverbush i Michaela Skolnika, drama o tri maloljetne djevojke u New Jersey zatvoru, kojoj je dodijeljena Grand Jury Sparky Award, ali i nagrada publike. Nagrada žiria za najbolji dokumentarac otišla je u ruke Jenny Abel i Jeffa Hocketta koji potpisuju 'Abel Raises Cain', priču o autoričinom ocu Alanu Abelu i njegovom odnosu s medijima, dok je posebno istaknut film 'La Sierra' Scotta Daltona i Margarite Martinez.

Lovorike se nisu štedjele, tako da je najboljim animiranim shortom proglašen film 'Egg' (nadrealna interpretacija Moby Dicka) redatelja Benha Zeitlina, a posebna priznanja pobrao je Ruben Mollerov 'Sheol'. Što se shortova tiče, najboljim je prozvan narativni 'Splintered' (o prijateljstvu tinejdžera autora Petera Templemana te dokumentarni 'Run to Jay's' Bretta Spackmana. Pobjednika, po dobrom starom običaju, ima još brdo, pa ako biste još malo detalja i nabrajalica,
klik tu. Slamdanceamo se i sljedeće godine!

službeni site festivala
Komentari

Nema komentara.