Edward Norton - pa gdje si čovječe!? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Edward Norton - pa gdje si čovječe!?

Edward Norton - pa gdje si čovječe!?

Edward Norton nam se pritajio. Prošla mu je godina bila ležernija, no za 2005. najave doslovce pršte.

h.p. 17.01.2005 0 komentara

Edward Norton - pa gdje si čovječe!?

Svečane premijere, još svečanija primanja i bezbrojna novinarska druženja za Edwarda Northona malo su se prorijedila. Ipak, s obzirom na nove vijesti izgleda da je riječ samo o lakšem zatišju.

Nedavna vijest o potpisivanju ugovora za film 'The Illusionist' podsjetila nas je na tog nezaboravnog domaćina još nezaboravnijeg Tylera Durdena. 'The Illusionist' je film redatelja i scenarista Neila Burgera ('Interview with the Assasin') i sa snimanjem će se započeti u travnju, na praškim lokacijama. Biti će to povijesno celuloidno izdanje u kojem će se miješati fantastika, ljubavna drama te naprstak spletki i dvorskih intriga. Zvuči zastrašujuće, istina, no prethodna je rečenica logičan produkt trorečeničnog plot priopćenja koje kruži netom.

Norton će glumiti iluzionista na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće koji nesretnu zaljubljenost u ženu visokog staleža pokušati ispraviti svojim magičnim moćima. Gdje je sad tu mjesto za dvorske spletke? E pa pored Nortona i odabranice njegovog srca treću stranicu ljubavnog trokutića predstavlja Austro – Ugarski princ... Bojimo se da će ovo biti 'ili – ili' situacija. Nešto kao onaj natpis na kolima najiritantnijeg američkog pastira Balkija: 'America or Burst!'

No prije nego što ugledamo 'The Illusionista' na svjetlu dana, točnije: u mraku kino dvorana (Ups, rima! Sorry!); Edward Norton će već naveliko razjašnjavati svoje stavove u pogledu nekih ranijih projekata koji nas očekuju u 2005. Down in the Valley, naslov o kojem smo već izvještavali, očekuje svoju premijeru. 8 mil $ bilo je dovoljno za snimanje njegovog prvog (!?) indie projekta. Režiju, baš kao i scenarij, potpisuje David Jacobson, a junak naše priče glumit će nešto njemu vrlo poznato: muškarca ne pretjerano dobrog niti pouzdanog mentalnog zdravlja susreće jednog sasvim 'regular Joea' i okreće mu život naglavce. Zvuči poznato obećavajuće.

Mislili ste da je to sve? E pa Norton ima još pokojeg asa u rukavu. Prvi je suradnja na povijesnom spektaklu o Križarskim ratovima po imenu 'Kingdom of Heaven', kojeg režira dobro znani Ridley Scott. Za tu će priliku naš Ed na glavu navući krunu i odigrati ulogu kralja Baldwina IV. Rola možda i neće biti prevelika, no ne mora se samo on zadovoljiti sporednim kolosjecima: Jeremy Irons i Liam Neeson također će poduprijeti glavnog glumca, dečkića u usponu - Orlanda Blooma. Premijera se očekuje za početak ožujka.

A za kraj jedan posve Nortonov projekt: 'Motherless Brooklyn'. O tom filmu već se neko vrijeme govori, a po svemu sudeći Ed će pored glavne uloge i režije potpisati i scenarij. Biti će to adaptacija istoimenog romana Jonathana Lethema o privatnom istražitelju Lionelu Essrogu kojem je cilj osvetiti ubojstvo svog mentora. Kamen oko vrata deksteru na zadatku je Tourettov sindrom od kojeg boluje. Sick.

Zaključak se nameće sam: Nortonove obožavatelje očekuje jedna vrlo sretna godina.

Komentari

Nema komentara.