Minghella i Kidman/Law - 2. put! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Minghella i Kidman/Law - 2. put!

Minghella i Kidman/Law - 2. put!

Britanski redatelj Anthony Minghella, promovirajući svoj najnoviji film 'Cold Mountain', iskoristio je priliku da pozove glavne glumce na ponovnu suradnju.

25.11.2003 0 komentara

Minghella i Kidman/Law - 2. put!

...pa će će 'vrijeđanje'u sklopu ispita iz tzv. "slobodnog projekta" premijerno biti izvedeno 10. ožujka na sceni Akademije dramske umjetnosti od 20 sati. 
 
 
'Vrijeđanje' je nastalo 1966., a teoretičari često ističu kako u pitanju nije dramski tekst. Glumci ne igraju likove. Scena ne predstavlja neko drugo mjesto. Nema iluzije. nema drame. Riječ je zapravo o jednosatnom polemičnom predavanju o kazalištu, a koje se zbiva u kazalištu i pokušava biti što je manje moguće - kazališno.

Kako kaže sam Kurspahić: "Kako u toj, ničim zasluženoj i neočekivanoj slobodi, dobih mogućnost odabira bilo kojeg komada, a bogami i mentora (koji unatoč slobodi, ipak mora biti profesor s ADU), odlučih se za ADU primjereni i poučni, didaktični komad Petera Handkea "Vrijeđanje publike"... računajući, naravno, na jedinstvenu i specifičnu situaciju na Akademiji, gdje postoji, rekao bih gotovo homogeni prag očekivanja, odlučio sam se za jedan više arhaično-tradicionalni pristup izvedbenom materijalu, kako bih se u što većoj mjeri i nadalje integrirao u tkivo ADU-a, koje toliko poštujem, cijenim i prije svega volim..."

'Vrijeđanje publike' izvode: Branimir Matoz, Tomislav Vodička, Sven Jakir, Janko Popović-Volarić, Miran Kurspahić i B.J.

Tv Režija: Vanja VascaracTon: Tonči TafraKamera: Vanja Vascarac & Tino TurkMix Pult: Vanja ObadSvijetlo: JocSupervizor: Borna BaletićRežija i dramaturgija: Miran Kurspahić *Posebna Zahvala Robbie Williamsu i generaciji Bullsa '95-'98.* 
 

Komentari

Nema komentara.