Najprvi superheroj ikada - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Najprvi superheroj ikada

Najprvi superheroj ikada

Invazija stripova na velike ekrane više se ne može zaustaviti. Na redu je još jedna superherojska ekranizacija, a svijet spašava čovjek riba!

m.n. 03.12.2004 0 komentara

Najprvi superheroj ikada

Ma stripovi su predobar materijal za film! Ma instant, kažem vam, uspjeh sto posto zajamčen, blagoglagoljio je redatelj Chris Columbus nastojeći čelne ljude Universal Picturesa nagovoriti na još jednu adaptaciju iz serije Marvel Comicsa. I uspjelo čovjeku. Nama nije jasno kako i što će nam još jedan, dok oni udružiše snage, prikupiše velikane i sad ti lijepo piči... Ekranizaciju će doživjeti 'Sub-Mariner' kreatora Billa Everetta, strip o prvom Marvelovom superheroju koji datira još iz 1939. godine kada su Marvel Comics bili poznati kao Timely Comics.

Svoj je moderni look Sub-Mariner dobio tek šezdesetih godina, iako je priča bila ista – glavni je lik princ Namor, napola čovjek, napola morsko biće iz kraljevstva Atlantide koji nije nimalo tipična figura. Naime, neobični je junak rastrgan između pomaganja čovječanstvu i borbe protiv istoga nakon što mu ekološki nesvjesni Zemljani zagade ljubljenu domovinu. Osim ovoga, naširoko je poznat po svojoj gadnoj naravi, buntovničkoj prirodi i oštrom harpunu.

Cijela priča unatoč našem 'ne još jedan' kukanju ne bi trebala loše ispasti, scenarij je već adaptirao i dovršio David Self (
'Put do uništenja'), a striček Columbus već je fantastikom začinjen zanat ispekao na prva dva nastavka Harry Pottera. Jedino im preostaje pronaći najboljeg čovjeka – ribu u Hollywoodu, iako će snimanje početi tek nakon što Columbus završi tek najavljenu adaptaciju mjuzikla 'Rent'.
Komentari

Nema komentara.