Pacino za pravdu, Quaid srami se! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pacino za pravdu, Quaid srami se!

Pacino za pravdu, Quaid srami se!

Vraćamo se u doba klasika i ličnosti koje su ostale zapamćene po skandalima. Na redu je biografija o Spadeu Cooleyu i remake 'Witness for the Prosecution'.

m.n. 02.12.2004 0 komentara

Pacino za pravdu, Quaid srami se!

Stanovnici šume holivudske zasigurno imaju neki fetiš ili postoji neka spika vezana uz zlatne godine kinematografije i showbiz koju mi ne možemo dokučiti. Evaluacija nekog razdoblja pa tako i ličnosti ili filma očito je moguća tek nakon pedesetak godina. Sva sreća da se barem filmska djela, za razliku od životnih priča, mogu prepraviti.

Dennis Quaid prihvatio se redateljske palice, a ostat će i dalje u glumačkim vodama u svom novom filmu 'Shame on You'. Bit će to biografska priča o swing skandalmakeru Spadeu Cooleyu. Katie je Holmes, prema riječima Hollywoodreporter-a, u pregovorima za ulogu njegove žene koju je pjevač batinama ubio 1961. pred očima njihove 14-godišnje kćeri. Zloglasni i nesretni Cooley je nakon toga u zatvoru sjedio do 1969. da bi te iste godine održao dobrotvorni koncert. Ipak, nije sve završilo u tom duhu – nakon samog koncerta, kontroverzni je swinger imao srčani udar te je umro u backstageu. Film je dobio ime po Cooleyevoj najslavnijoj kompoziciji 'Shame, Shame on You' (kladimo se da je već pjevušite).

Skandalmaker Spade Cooley

U svijet se klasika uvodi i Al Pacino u MGM-ovom remakeu klasika 'Witness for the Prosecution' (naslovna fotografija). Film je baziran na romanu Aghate Christie, a original je snimljen davne 1957. u režiji Billya Wildera. Radnja krimića bazira se, već pretpostavljate, na suđenju Leonardu Voleu koji je uhićen nakon senzacionalnog ubojstva bogate udovice. Slavni svjedok obrane bit će dotični Sir Wilfrid Robarts koji se netom oporavio od srčanog udara, a sve će se zahuktati kada Voleova hladna žena (u originalu je glumi Marlene Dietrich) pristane svjedočiti protiv njega.

Ponovne adaptacije priče trebao bi se prihvatiti David E. Kelley koji je svoju diplomu pravnog fakulteta dobro primjenio u tv serijalima poput 'L.A Law' i 'The Practice', pa se čini odličan izbor za scenarista. Datum snimanja još nije objavljen.
Komentari

Nema komentara.