Cameron na japanski - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Cameron na japanski

Cameron na japanski

Mainstream redatelj James Cameron napalio se na japansku školu animacije i nakon višegodišnjeg premišljanja odlučio snimiti film Battle Angle Alita.

m.n. 22.11.2004 0 komentara

Cameron na japanski

Japanske mange i anime nepresušno su vrelo inspiracije za sve koji s njima imaju doticaja. Bez obzira na to da li ste ikada imali prilike u rukama imati neki pravi mangu ili ste pogledali brdo crtića u anima maniri, zamijetili ste karakterističnu jednostavnost linija, stiliziranost, te specifičnu karakterizaciju likova. 

S animama se oduševio i redatelj James Cameron (da, da 'Titanic' je njegov) pa je na njegovoj listi prioriteta prva na redu adaptacija stripa 'Battle Angel Alita' autora Yukita Kishira koji je već doživio animiranu adaptaciju. Cameron je izjavio da na tom projektu radi već nekoliko godina, a da je film trenutno u preprodukciji. Posebna će se pažnja, naravno, posvetiti dizajnu, a režiser namjerava snimiti veliki znanstveno fantastični film (čitajte - blockbuster). Glavni će lik, iako se radi o igranom filmu, biti animiran, ali trodimenzionalan, a pri tome će se koristiti ista tehnologija koju je redatelj razvio za dokumentarce. Radi se o IMAX-u koji nam donosi kristalno jasne slike deset puta veće od tradicionalnog filmskog formata, toliko realne da imate osjećaj da ih možete dodirnuti i koji filmu daje posve novu dimenziju.

U Japanu je 'Battle Angle Alita' poznat pod nazivom 'Gunnm', a objavljivan je u serijalima od 1990. do 1995. godine te postigao velik uspjeh. Sam je gospodin Kishiro svoje djelo opisao kao spoj dvije posve različite teme – klasičnog yina i yanga, pretpostavljali ste, dobra i zla između kojih se lomi ljudska priroda.

Storija se događa u mističnom, ogromnom gradu u oblacima - 'Scrap Yardu' gdje doktor kibernetičar pronalazi djelomično uništeno tijelo mlade cyborg djevojke Alite. Nakon što je popravi, savršeno građena i seksi Alita, kako to već u mangama biva, spoznaje da ima amneziju pa se svim silama trudi da pronađe pravu sebe. Mala uz sve to pomaže doktoru Idu u borbi s nadmoćnim protivnikom, a u jednom trenutku joj se povrati posebna tehnika za dugotrajnu borbu.

Kada znamo da je riječ o redatelju mainstreama koji voli osvojiti blagajne, bit će zanimljivo vidjeti njegov okršaj s istočnjačkom tradicijom. Zanimljiv dio filma svakako će biti spoj kompjuterski generiranih i živih likova, a prema svim najavama možemo očekivati obilje efekata i izbrušen dizajn.

Komentari

Nema komentara.