Warholova muza dobit će još 15 minuta slave - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Warholova muza dobit će još 15 minuta slave

Warholova muza dobit će još 15 minuta slave

Sienna Miller zaigrat će Edie Sedgwick, tragičnu divu šezdesetih koju je slavila, progutala pa na kraju i brutalno ispljunula Tvornica Andyja Warhola.

m.n. 25.10.2004 0 komentara

Warholova muza dobit će još 15 minuta slave

Nakon brojnih trach serijala oko njene veze s Judeom Lawom, zvijezda remakea 'Alfie', Sienna Miller, u pregovorima je za glavnu ulogu u 'Factory Girl', biografskom filmu o modelu i glumici Edie Sedgwick. Osim ljepotom i vrućim vezama (onom ljubavnom - s Lawom i onom poslovnom - majka joj vodi Lee Strasberg školu glume u Londonu), plavuša Miller će se pokušati dokazati i svojom prvom glavnom ulogom.

Hollywood se veseli jer tragična priča tadašnje društvene ikone Edie još nije doživjela nikakvu ekranizaciju, iako već dugo postoje slične ideje. Sedgwick je bila prilično zanimljiva osoba šezdesetih; bogata nasljednica, model, glumica, proslavljena kao Warholova muza i ključna figura njegovog art studija. Pratila je modne trendove, bjesomučno kupovala, imala zavidnu kolekciju nakita i šminke, uvijek u društvu najvećih macana tog doba. Neumorna, nezasitna...

Edie i Andy

Igrala je u nekoliko filmova kralja pop arta uključujući 'Vinyl', 'Space', 'Chelsea Girls', 'Ciao Manhattan', 'Kitchen', Poor Little Rich Girl' te je imala vrlo važnu ulogu u njegovom ranom uspjehu, dajući mu potreban dašak glamura. Petljala je nešto i s Bobom Dylanom, a smatra se da je dotični o njoj napisao barem dvije pjesme od kojih je najpoznatija 'Just Like a Woman'. Slavni joj je glazbenik stavio bubu u uho da dobiva premalo novaca od tvornice i to je bio početak njezinog kraha s Warholom.

'Factory Girl' će prikazati ljubavni trokut koji se razvio između Edie, Andyja i Dylana, a ljubimici Manhattana u to vrijeme dobrano zagorčao život. Iako je bila lijepa, bogata, glamurozna, stalno u centru pažnje, slavni dani nisu dugo trajali, jer je jadnica umrla 1971. od trovanja barbituratima  nakon dulje ovisnosti u, zamislite, 28. godini!

Redatelj tugaljive biografije, tako karakteristične za veliki broj njih koji su se muvali Tvornicom, biti će nama nepoznat George Hickenlooper, a snimanje bi trebalo početi početkom sljedeće godine. Kako će bljedunjava Sienna Miller utjeloviti neurotičnu, nabrijanu i supercool Ediel, provjerit ćemo dogodine. A možada joj mama da koji besplatni sat u svojoj školi:)

Komentari

Nema komentara.