Manipulacija snovima - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Manipulacija snovima

Manipulacija snovima

Kurosawini 'Snovi' za Gordryja puka su realnost.

21.09.2004 0 komentara

Manipulacija snovima

Sigurno ste već zapazili mladog i darovitog Michela Gondryja najpoznatijeg po spotovima islandske zvijezde, Bjork, s kojom je započeo suradnju spotom 'Human Behaviour' nastavivši je i na slijedećih pet video spotova. Njihova suradnja bila je duga i uspješna, što je navelo i druge zvijezde poput Massive Attacka na suradnju upravo s njim.

Naravno da je i Hollywood nanjušio ovakvog genijalca, pa je dobio priliku za režiju dugometražnih. Prvi mu je uradak crna komedija 'Human Nature' (2001), dvije godine kasnije uslijedio je i 'The Eternal Sunshine Of The Spotless Mind' (2004), a sada upravo priprema svoj novi projekt za koji je napisao i scenarij te govori o čovjeku koji nauči manipulirati svojim snovima.

Film i glumačka ekipa su dvojezični: snima se na engleskom i francuskom jeziku, a u glavnim ulogama ćemo gledati Španjolca Gael Garcia Bernal ('La mala educacion', 'Y tu mama tambien', 'Amores perros', 'The Motorcycle Diaries'), zatim Francuskinju Charlotte Gainsbourg ( 'Les Miserables' , '21 Gram') i francuskog glumca, pisca i redatelja Alain Chabata ( 'Casablanca Driver', 'Chouchou', Asterix & Obelix: Mission Cleopatra).

Koprodukciju filma 'The Science of Sleep' (2005) potpisuju Partizan i Gaumont zajedno, a mi poučeni dosadašnjim uspjesima, možemo samo reći - jedva čekamo!

Ps. Naslovna fotka prikazuje Gondryja s Ritchiem Jamesom za vrijeme snimanja posljednjeg video uratka s njegovim potpisom za band The Willowz.

Komentari

Nema komentara.