Fantastična četvorka! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Fantastična četvorka!

Fantastična četvorka!

Superjunaci u spandexu sa znakom '4' na prsima počinju se prebacivati na filmsko platno. 'Fantastična četvorka' počela je sa snimanjem.

10.09.2004 0 komentara

Fantastična četvorka!

U sveopćoj navali filmova temeljenih na strip-predlošcima, stižu nam i vijesti o (napokon) kompletiranoj ekipi i počecima snimanja 'Fantastične četvorke'. Film, o čijoj se realizaciji priča već četiri godine, se temelji na kultnom Marvelovom stripu 'Fantastic Four' nastalom još davne 1961. iz glave Spidermanovog Stana Leeja.

Sama priča ide ovako: kada se izjalovi eksperimentalno svemirsko putovanje, kobno zračenje izmijeni tjelesnu strukturu četvero astronauta, a Reed Richards (umjesto Georgea Clooneya izabran je Ioan Gruffudd), izumitelj i voditelj grupe, dobiva sposobnost rastezanja tijela i uzima naziv Mr. Fantastic. Njegova djevojka, Sue Storm (Jessica Alba 'pobjedila' je Umu Thurman i Charlize Theron), postaje nevidljiva i dobiva sposobnost zaštitnog štita. Postaje The Invisible Woman.

Ilustracija čiji bi stil trebale pratiti i pokretne slike

Njen mlađi brat Johnny, prozvan The Human Torch (Chris Evans), obdaren je sposobnošću kontroliranja vatre. Pilot Ben Grimm pretvoren je u superjako stjenovito biće The Thing (Michael Chiklis umjesto Davida Boreanaze). Zajedno koriste svoje jedinstvene sposobnosti kako bi zaustavili ozloglašenog dr. Dooma (Julian McMahon). Uz sve to, super-obitelj pokušava ostati na okupu i snaći se u ulozi svjetski najpoznatijih superjunaka.

Naime, za razliku od tajnih identiteta drugih superjunaka, Fantastična četvorka poznata je cijelome svijetu. Eto plodnog tla za duboku sociološku studiju efekta instant zvijezdi i današnjeg poimanja slave! Valjda će i to iskoristiti u priči. Eh sad, kako napraviti film o čovjeku koji se rasteže kao guma i smeđem stjenovitom divu, a da ne ispadne parodija? Pih, ja ne znam. Ali producent Avi Arad valjda zna što radi. On i Tim Story, slabo poznati režiser koji je pokazao da na platno zna prenijeti emocije ('Barbershop') i ludu akciju ('Taxi'). Scenarij Marka Frosta ('Twin Peaks: Fire Walk With Me') po netu uglavnom dobiva pozitivne kritike.

Ilustracija No2

Navodno će film ostati vjeran dizajnu iz šezdesetih (gomila ilustracije - toplo preporučujem:), emocijama i humoru. Jel' to samo meni miriše na prvi SF-sitcom? Ali tu je plava Jessica Alba (serija 'Anđeo tame') koja popravlja situaciju. Da bi se napravio odljev njenog tijela za daljnju produkciju, morala je dopustiti četvorici muškaraca da je namažu uljem kako se gips ne bi primio za kožu. Interesantno! I još im je plaćeno.

Ovaj film neće biti prva ekranizacija 'Fantastic Four' stripa. 1992. je kralj B-filmova Roger Corman napravio svoju verziju. Toliko dobru da nikada nije prikazana. Kako sada stvari stoje, film bi trebao izaći u ljeto slijedeće godine, znači negdje kada i Batman Begins. E, pa sretno mu bilo. 

Komentari

Nema komentara.