Mr. Pitt i Mrs. Jolie - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Mr. Pitt i Mrs. Jolie

Mr. Pitt i Mrs. Jolie

Snimanje akcijskog trilera 'Mr. And Mrs. Smith' traje već pravu vječnost, a redatelj Doug Liman razmišlja o novim glumcima umjesto o posljednjim kadrovima.

10.09.2004 0 komentara

Mr. Pitt i Mrs. Jolie

Produkcija 'Mr. and Mrs. Smith' pokrenula se pred više od godinu dana, a snimanje je nakon raznih peripetija započelo na proljeće ove godine. I još traaaajeee... Ne samo da traje, nego su se sad – u završnoj fazi – glumačkoj ekipi priključila još dva nova lica. Variety je objavio da su Angela Bassett i Keith David ugrabili dvije 'šefovske' uloge. Bassett ('What's Love Got to Do with It', 'Strange Days') će glumiti nadređenoga gospodinu Johnu Smithu, a David ('The Chronicles of Riddick', 'Barbershop') mentora gospođe Jane Smith. A tko su, zapravo Smithovi?
 
Gdin. i gđa. Smith su miran bračni par iz predgrađa čiji je život zaglibio u dosadnu svakodnevicu. No, to je samo privid. Oni su oboje plaćeni ubojice, a  ni jedan ni drugi nemaju pojma o pravom 'zanimanju' svog bračnog druga. Da stvar bude još gora, zaposleni su u suparničkim organizacijama koje ih unajme da 'eliminiraju' jedno drugo.
 
Naslov filma i ideja o dosadnjikavom bračnom paru preuzeti su iz romantične komedije Alfreda Hitchcocka, a zaplet s plaćenim ubojstvima osmislio je scenarist Simon Kinberg. Redatelj je Doug Liman ('Bournov identitet'), a film bi se u kinima trebao pojaviti 10. lipnja slijedeće godine. Osim ako se još nešto dodatno ne zakomplicira.
 
Angažiranje dvaju novih glumaca u tako kasnoj fazi snimanja potaklo je glasine o problemima oko scenarija, prekoračenju (ionako visokog) budžeta i ponovnim snimanjima nekih starih scena. Da parafraziramo slavnog Edmunda Blackaddera a.k.a. Crnu Guju – produkcija se miče sporije od 'asmatičnog mrava koji se vraća iz velikog šopinga'.
 
Problemi su se pojavili već prošle godine, kada se odlučivalo o glavnim glumcima. Brad Pitt pristao je utjeloviti gdina. Smitha, a za ulogu gđe. Smith angažirana je Nicole Kidman. No, ona je ubrzo odustala od uloge zbog gužve u rasporedu. Snimanje 'Mr. And Mrs. Smith' nije mogla uskladiti sa 'Stepfordskim suprugama' i 'Aleksandrom Velikim' kojega je trebao snimati Baz Luhrmann, ali se i od tog projekta nedavno odustalo.
 
Nicole je pronađena zamjena u liku Catherine Zeta-Jones. Ona je s oduševljenjem prihvatila ulogu uz Brada Pitta s kojim je zajedno posuđivala glas za crtić 'Sinbad: Legenda o sedam mora'. No, nije prošlo ni mjesec dana pa se i ona 'rastala' od projekta i Pitta. Njemu se sve te promjene nisu previše svidjele pa je i on službeno odustao od 'Mr. And Mrs. Smith', opravdavši se obavezama prema 'Troji' i 'Oceanovih dvanaest'. Kao njegove moguće zamnjene tada su se spominjali Will Smith i Johnny Depp.
 
No, Brad se predomislio kad je Angelina Jolie prihvatila ulogu. Hm, a tko ne bi? Sukladno tome, s prvim danima snimanja počeli su i tračevi o njihovoj navodnoj vezi. U tabloidima su objavljene njihove slike kako se drže za ruke što je navodno i kod prave gospođe Pitt, Jennifer Aniston izazvalo žestoke napade ljubomore. Glasine su potvrđene kada se u Cannesu Angelina odbila pojaviti na partiju na kojem su bili Pittovi kako bi izbjegla neugodne susrete s Jennifer.
 
Da u 'Mr. and Mrs. Smith' postoji preduvjeti za određenu dozu naboja među glavnim glumcima potvrdile su i slike sa snimanja koje je objavio britanski TheSun. Na fotkama je prikazana Angelina kako sama izvodi kaskaderski trik spoštajući se niz uže, a osim zavidne tjelesne kondicije vide se i njezini seksi halteri.
Komentari

Nema komentara.