Svijet mašte i kromofobija - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Svijet mašte i kromofobija

Svijet mašte i kromofobija

Jeff Bridges i Penelope Cruz priključili su se snimanju dvaju psiholoških drama koje nadgledaju britanske redateljske snage.

08.09.2004 0 komentara

Svijet mašte i kromofobija

'Tideland', novi film montipajtonovca Terrya Gilliama dosada je okupio glumačka imena poput Jennifer Tilly, Janet McTeer i Brendana Fletchera. Njima će se sada priključiti i Jeff Bridges s kojim je redatelj 1991. godine snimio Oscarom nagrađenu dramu 'The Fisher King'.

Njihova ponvna suradnja mogla bi se pokazati kao dobitna kombinacija, jer osim dobre glumačke ekipe, 'Tideland' ima i dobru priču. Kako piše HoolywoodReporter, radnja filma temelji se na gotičkom romanu, a za scenarij ju adaptira Tony Grisoni ('Strah i prijezir u Las Vegasu'). O detaljima priče i djevojčici koja živi u imaginarnom svijetu već smo pisali pa klik ovdje za više. Naslovna fotografija Bridgesovo je djelo i prikazuje ga s ocem na snimanju filma 'Blown Away'. Njegova fotografija sa seta 'The Fisher Kinga' iskoristiti će se za plakat novog izdanja New York Film Festivala. Nije da ima veze s Tidelandom, ali s Jeffom starim fotografom zasigurno ima:)

Cruz na snimanju 'Chronofobije' u ulozi prostitutke plavuše

Penelope Cruz, vlasnica jednog od najtvrdokornijih naglasaka u Hollywoodu, za jesensku sezonu odabrala si je jednu fobiju. Njezin novi film zove se 'Chromophobia', a radi ga mlada Martha Fiennes koja iza sebe ima samo jedan redateljski uradak.

Radnja 10 miljuna vrijednog projekta smještena je u moderni London, piše Variety. Psihološka drama preispituje dileme urbanog života, u kojem tradicionalne vrijednosti poput poštenja i morala uzmiču pred imperativom uspjeha i kultom slavnih osoba. Usred ove priče koja zvuči kao da je sišla sa crkvene propovjedaonice, našla se jedna buržujska obitelj koja se polako raspada.

Kako bi sve ostalo u obiteljskom tonu, glavni glumac u filmu je ujedno i redateljičin brat, Ralph Fiennes. Ostatak ekipe čine probrani Englezi - Kristin Scott Thomas, Rhys Ifans, Ian Holm i Ben Chaplin, a među svima njima Penelope može eventualno odglumiti rođakinju iz Španjolske. Ekipa se trenutno nalazi na otoku Manu u kanalu La Manche, a za nekoliko tjedana bi trebali početi snimati u Londonu.

Komentari

Nema komentara.