Truman Capote, klapa - 2. put! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Truman Capote, klapa - 2. put!

Truman Capote, klapa - 2. put!

Philip Seymour Hoffman, Samantha Morton i Chris Cooper u pregovorima su za Capoteovu filmsku biografiju No2. Da, da, opet igra u dva ringa.

i.a. 26.08.2004 0 komentara

Truman Capote, klapa - 2. put!

Prošlog smo vas tjedna izvjestili kako se Gwyneth Paltrow ogrebala za jednu od uloga u biografiji Trumana Capotea 'Every Word is True' gdje će joj zvjezdani sjaj prigušivati kolege Toby Jones, Sandra Bullock i Sigourney Weaver. Mark Wahlberg je također bio najavljen, ali je otpao s projekta. Capote je faca koja stoji iza književnih uradaka koji su često služili i kao filmski predlošci; 'Doručak kod Tiffanyja' s Audrey Hepburn, 'Beat the Devil' s Humphreyjem Bogartom, npr.

Iz suprostavljenog im tabora United Artista stiže obavijest da i oni prenose zanimljivi Capoteov život na filmsku vrpcu, a glumačka postava ledi krv u žilama. Majstora Trumana utjeloviti će genijalni Philip Seymour Hoffman (koji mu uz par poteza šminkerskim kistom nalikuje k'o jaje jajetu), Samantha Morton je Harper 'To Kill a Mockingbird' Lee, književnica i TCjeva dobra prijateljica (kod konkurencije - Sigourney Weaver) i kuler Chris Cooper.

Film će najviše pažnje posvetiti  razdoblju života TCja oko 1965. kada je napisao ' In Cold Blood' – knjigu o ubojstvu kanzaške obitelji. Oskarovac Chris Cooper, čijoj ste se vještini mogli diviti u Jonzeovoj 'Adaptaciji' (za koju je i nagrađen zlatom), oživjeti će istražitelja ubojstava koja su opisana u romanu. Poseban je naglasak stavljen na ubojicu Perry Smitha i njegov odnos sa TCjem. Vidjet ćemo da li će se u filmu iskoristiti i famozna Capoteova proslava rođendana 1966. kada je organizirao crno&bijeli bal pod maskama s jednom od najimpresivnijih gues listi celebrityja ikada. 

Snimanje započinje ove jeseni, a redateljsku će dužnost obaviti relativno nepoznati Bennett Miller po scenariju Dana Futtermana. Nek' igre započnu!

Naslovnu fotografiju mladog Trumana Capotea snimio je Henri Cartier-Bresson 1947.

Komentari

Nema komentara.