Otvoren 26. Sarajevo Film Festival - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Otvoren 26. Sarajevo Film Festival

Otvoren 26. Sarajevo Film Festival

Svjetskom premijerom novog filma bosanskohercegovačkog reditelja Pjera Žalice, 'Koncentriši se, baba', otvoren je 26. SFF.

Siniša Paić 16.08.2020 0 komentara

Otvoren 26. Sarajevo Film Festival

Festival Sarajevo Film Festival je zabilježio novi rekord: svjetsku premijeru filma Pjera Žalice 'Koncentriši se, baba' u prva dva sata prikazivanja na festivalskoj online platformi ondemand.sff.ba pogledalo je skoro 14.000 ljudi u 42 zemlje. Film će biti dostupan i sljedećih sedam dana na ovoj platformi u cijelom svijetu. Dio članova filmske ekipe, uoči projekcije, simbolično se fotografisao na crvenom tepihu ispred sarajevskog Narodnog pozorišta.

Svi programi Sarajevo Film Festivala, kao i film KONCENTRIŠI SE, BABA prikazuju se na na online platformi ondemand.sff.ba. Prije svjetske premijere filma KONCENTRIŠI SE, BABA, publiku je videoporukom pozdravio i poželio joj dobrodošlicu na online izdanje festivala Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala.

Ceremoniju otvarenja vodila je bosanskohercegovačka glumica Belma Salkunić, čime je nastavljena tradicija da Sarajevo Film Festival otvaraju mladi i prespektivni bosanskohercegovački glumci i glumice.

Komentari

Nema komentara.