Motovun, dan dva - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Motovun, dan dva

Motovun, dan dva

Dan Dva bijaše dan gledanja filmova. 3 obroka, 1 bijela kava, 2l vode i čak 5 odgledanih filmova. A kako je bilo na licu mjesta... čitajte dalje

28.07.2004 0 komentara

Motovun, dan dva

Prvotna namjera bila je pogledat 'Super Size Me' u podne, al' to je ne zna se zbog čega promijenjeno te je u tom terminu opet bio prikazan 'Station Agent'. Tako da sam 'Super Size Me' dočekala tek u 2 poslije ponoći.

U 14h '4th World War' - aktivistički dokumentarac o gaženju ljudskih prava koja se dešavaju i koja su se dešavala u Južnoj Africi, Koreji, Palestini, Genovi... ratovi, glad, demonstracije... teme koje mene inače jako potresaju i rade ogromne čvorove u želucu i film na koji ja jednostavno nisam mogla ostat ravnodušna. Jesam, cmoljila sam, pa šta?

Poslije ručka primjetili smo da su neke lude majice postavljene na motovunski štand. Majice iza imaju 'in motovun evryone's celebrity', a od naprijed razne poruke tipa 'my wife's sex life organizer' ili 'director's wipe ass assistent's assisstent' kad li je naišao Rajko Grlić i pitao ekipu koja prodaje: 'Ma čije su to majice?' 'paa, to su mi donijeli, tako je dogovoreno da se prodaju tu, to je neka druga ekipa koja isto za motovun radi'.

Rajko izvadi mobitel i nazva par ljudi, te kaže malcu nešto u điru 'ne, nisu... makni ih'. Par sati kasnije vidjeli smo ih na štandu s medom. Lova za te majice, vidjela sam, držala se odvojeno od love za ostale proizvode sa tog štanda, pa je realno za pretpostaviti da se neko na kratko uvalio i pokušao profitirat (majice su naime bile 99kna, daleko najskuplje od svih inače ponuđenih)

U 18h pogledala sam na test screeningu (dakle film koji je polugotov pa se traži mišljenje publike da pomogne eventualno pri zgotovljavanju filma) film 'Vidovnjakinja' iz Slovenije. Uf, uz kolko tolko dobru al' obično razrađenu ideju, meni je to jaaako zbrčkano bilo napravljeno.

Nisam uzela kartu za projekciju u 21 na trgu '100 minuta Slave' računajući da će to ionako u kina se sručit jako brzo, nego sam se odlučila za sva tri filma u Barbacanu te večeri: 'The Story of the Weeping Camel', 'Prozac Naton' i 'Super Size Me'. I onda je počela padat kiša oko 19. I onda su odgođene prve projekcije za u 22h. Govoreći o odgodi Slave, rečeno je da su projekcije u Motovunu bile odgođene samo 2 puta dosad, i to se u oba slučaja radilo o filmovima P.T. Andersona (Magnolia i Punch Drunk Love). Te kako je baš danas PT nazvao i pitao kako ide festival da je nekako bilo za očekivat da će večeras kiša. Međutim da se nadaju, kako je samo jako kratko nazvao, da će kratka biti i kiša. I ne biste vjerovali, tako je i bilo.

Od 10 do 4 sjedila sam s tankim šalom i 4 majice na sebi uživajući u sva tri filma. Jason Biggs izašao je reći par riječi o filmu dok je ekipa okolo bacala komentare tipa 'je*ote ubit' ću se, gle tko je došao na fakin motovun', ali bili smo pristojni domaćini i lijepo mu zapljeskali dok je on pohvalio... cugu, šta drugo?

Gabrijela Ivanov

Komentari

Nema komentara.