Rani radovi s ADU na Danima hrvatskog filma! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Rani radovi s ADU na Danima hrvatskog filma!

Rani radovi s ADU na Danima hrvatskog filma!

22. travnja u kinu Tuškanac očekuju Vas filmovi redatelja Darka Rundeka, studentice Snježane Tribuson i debitantice Mire Furlan!

Siniša Paić 18.04.2016 0 komentara

Rani radovi s ADU na Danima hrvatskog filma!

Nakon izvrsnog prošlogodišnjeg odaziva publike na program 'Rani radovi s ADU-a', u kojem su prikazani prvi filmski koraci danas poznatih filmaša iz prve polovice devedesetih, Dani hrvatskog filma ove godine zaviruju još dublje u školske arhive i donose uratke poznatih filmaša i umjetnika iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošloga stoljeća. 

'Još raniji radovi s ADU-a' donose film slavnog glazbenika Darka Rundeka 'Idem u krah' (1978.) o dvoje starih ljudi na selu koji rade od jutra do mraka, a ni sami ne znaju za koga. Tu su i prvi filmski koraci Branka Schmidta, koji tada još nije znao da će jednoga dana režirati 'Metastaze', a u dokumentarcu 'Ali s Volovčice' (1979.) zabilježio je jedan dan u životu amaterskog boksača iz boksačkog kluba Lokomotiva. Zoran Pezo, kojeg znamo kao redatelja brojnih glazbenih spotova i koredatelja kultnog omnibusa 'Kako je propao rokenrol', u programu je s filmom 'Brico' (1984.), pričom o starom majstoru brijaču koji pod najezdom modernih frizerskih radnji jedva spaja kraj s krajem.

Snježana Tribuson u programu je bez Melite Žganjer, no sa sjajnim studentskim filmom 'Lice' (1979.) o plastičnim operacijama. Dani hrvatskog filma donose i vrlo eksplicitni film nastao u jednoj zagrebačkoj bolnici, 'Drugi kat, podrum' (1989.) u režiji Ivana Salaja, autora čiji se film 'Dan otpora' prikazuje ove godine i u službenoj konkurenciji, a Vedran Mihletić, šef Kult Filma, gostuje vježbom iz studentskog serijala 'Čovjek i stroj' (1982.), u kojoj će publika imati priliku vidjeti kako se u tiskari izdavačke kuće Vjesnik tiskala revija Start. U 'Djevojkama' redateljice Jasne Mesarić svoju prvu filmsku ulogu ostvarila je Mira Furlan, znan-fanovima mlađeg godišta poznatija kao Ambasadorica Delenn.

Komentari

Nema komentara.