Naši filmovi u Sarajevu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Naši filmovi u Sarajevu

Naši filmovi u Sarajevu

U službenoj selekciji Sarajevo Film Festivala je 5 hrvatskih dokumentaraca i kratki 'Sin', a za nagradu se bori i dugometražni 'Obrana i zaštita' Bobe Jelčića.

Goran Trivić 19.07.2013 0 komentara

Naši filmovi u Sarajevu

U službenoj selekciji dokumentarnog filma Sarajevo Film Festivala nalazi se pet hrvatskih naslova. U natjecateljskom programu bit će prikazani 'Autofocus' Borisa Poljaka, 'U braku sa švicarcem' Arsena Oremovića, 'Gangster te voli' Nebojše Slijepčevića, 'Presuda' Đure Gavrana, dok će izvan konkurencije biti prikazana 'Okupacija, 27. slika' Pave Marinkovića. 

'Autofocus' redatelja Borisa Poljaka kratkometražni je dokumentarni film o Crkvi svetog Nikole iz 12. stoljeća, koju svake godine posjete brojni turisti. Smještena na slikoviti brežuljak, kamera ovo mjesto pretvara u svojevrsnu pozornicu na kojoj se izmjenjuju neobični događaji, a u kojima turisti postaju glumci u predstavi. 'U braku sa švicarcem' redatelja Arsena Oremovića govori o aktualnoj temi kredita u švicarskim francima, a prati sudbine ljudi koji su postali žrtve svojih kredita. Film donosi objašnjenja stručnjaka o financijskim, pravnim i političkim aspektima problema te stav banaka i političara. 


'Gangster te voli', trailer.

U istome će programu također biti prikazani i dokumentarna uspješnica Nebojše Slijepčevića 'Gangster te voli', koja je nedavno prikazana i u natjecateljskom programu dokumentarnog filma na Karlovym Varyma te 'Presuda', kratkometražni dokumentarni film Đure Gavrana koji je premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu. Izvan konkurencije bit će prikazana 'Okupacija, 27. slika redatelja' Pave Marinkovića koja govori o kontroverzama oko slavnog filma Lordana Zafranovića. 

Još dva hrvatska filma bit će prikazana u natjecateljskom programu Sarajevo Film Festivala. 'Obrana i zaštita' redatelja Bobe Jelčića bit će prikazana u natjecateljskom programu igranog filma, dok će 'Sin' Ivana Sikavice biti prikazan u natjecateljskom programu kratkometražnog filma. Popis i opis svih filmova u dokumentarnoj selekciji potražite na ovoj poveznici.

Komentari

Nema komentara.