Dečko osvojio Lolu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Dečko osvojio Lolu

Dečko osvojio Lolu

Glavnu njemačku filmsku nagradu osvojio je niskobudžetni 'Oh Boy', a u tehničkim kategorijama trijumfirao je 'Atlas oblaka'.

s.p. 27.04.2013 0 komentara

Dečko osvojio Lolu

U petak navečer održana je dodjela 'Lola' tj. Njemačkih filmskih nagrada. Zanimljivo je da je glavni pobjednik 'njemačkog Oscara' niskobudžetni i crno-bijeli 'Oh Boy' kojeg je režirao i napisao debitant Jan Ole Gerster /naslovna/ koji je tako nadmašio visokobudžetni spektakl 'Atlas oblaka'.

'Oh Boy' je tragikomična priča o mladiću koji ispada s faksa i luta ulicama Berlina, a film je osvojilo Zlatnu Lolu za najbolji film, te nagrade za najboljeg redatelja, scenarista, glavnog i sporednog glumca i skladatelja. Zanimljivo je da je najboljim sporednim glumcem proglašen Michael Gwisdek koji je tako pobijedio svog sina Roberta Gwisdeka koji je bio nominiran u istoj kategoriji.


'Oh Boy', trailer.

'Atlas oblaka', njemačko-holivudska SF koprodukcija vrijedna 100 milijuna dolara, osvojio je brojne nagrade u tehničkim kategorijama kao što su montaža, fotografija, scenografija, kostimografija i šminka. Biografska drama 'Hannah Arendt' osvojila je Srebrnu Lolu za najbolji film i nagradu za najbolju glavnu glumicu (Barbara Sukowa), a treba spomenuti da bi ovaj film najesen trebao zaigrati u hrvatskim kinima.

Brončanu Lolu osvojila je poratna drama 'Lore' koju smo mogli vidjeti na Zagreb Film Festivalu, a nagradu za životno djelo dobio je njemački redatelj hrvatskog porijekla Werner Herzog.

Komentari

Nema komentara.