Čokoladni tank pojeo pola milijuna$ - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Čokoladni tank pojeo pola milijuna$

Čokoladni tank pojeo pola milijuna$

Kamera vrijedna 540,000 dolara upala je u tank pun tekuće čokolade na snimanju 'Charlie And The Chocolate Factory' redatelja Tima Burtona.

19.07.2004 0 komentara

Čokoladni tank pojeo pola milijuna$

Ono što je zadesilo ekipu novog Burtonovog filma nikako se ne može nazvati 'slatkim brigama. Nespretni tehničar nije pravilno pričvrstio skupu kameru koja se sunovratila u dva metra duboki tank čokolade. Ova nezgoda mogla bi uzrokovati odgodu snimanja i time povećati troškove filma za dodatnih 900,000 dolara.

Izvor sa snimanja otkrio je da je pad kamere izgledao poput prave filmske scene - svi su se smrzli od užasa. Specijalni tim doputovao je iz SAD-a na set u Britaniji kako bi postavili kameru iznad velike zdjele ispunjene čokoladnom smjesom. No, netko nije ispravno obavio svoj posao i kamera je uronila u tank.

'Užasnuti producenti nisu znali bi li se smijali ili plakali. Kamera se vjerojatno više ne može popraviti,' otkrio je insajder. Službeni glasnogovornik 'Charlie And The Chocolate Factory' nije bio mnogo optimističniji. Objasnio je da se incident desio tijekom tehničke probe kojom se željelo utvrditi koliko blizu se kamera može spustiti nad čokoladnim tankom i da se nesreća desila zbog tehničke greške.

Burtonov film je adaptacija istoimenog dječjeg romana Roalda Dahla koji je prvi put ekraniziran pod naslovom 'Willy Wonka And The Chocolate Factory' 1971. godine - u vremena kada je oprema bila jeftinija, a radna snaga spretnija.

Komentari

Nema komentara.