CIA na filmu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      CIA na filmu

CIA na filmu

Filmovi koji pokazuju što zapravo rade ljudi iz američke tajne službe.

s.p. 26.01.2013 2 komentara

CIA na filmu

U kinima upravo igra 'Zero Dark Thirty' koji pokazuje kako je agentica CIA-e tražila najpoznatijeg terorista na svijetu. Evo liste s filmovima u kojima možete upoznati ostale agente CIA-e:

1. 'Tri Kondorova dana'
Triler koji pokazuje kako je 1970-ih bilo poljuljano povjerenje u sustav i posvuda je vladala paranoja - priča filma bavi se agentom CIA-e (Robert Redford) koji nakon ubojstva kolega ne može vjerovati nikome, pa ni ostatku CIA-e jer bi baš oni mogli biti ubojice.

2. 'Dobri pastir'

Robert De Niro režira i glumi u ovom filmu o povijesti CIA-e koji će nas u gotovo 3 sata upoznati sa svijetom špijuna koji i nije tako spektakularan kao u filmovima Jamesa Bonda.

3. 'Dozvola za brak'
Uvijek je teško upoznavati se s roditeljima zaručnice, a još je veći problem kada je njezin strogi tata - bivši protuobavještajac CIA-e kojeg glumi legenda Robert De Niro! Urnebesna komedija za cijelu obitelj!

4. 'Špijuni poput nas'

Evo posebnih agenata - onih koji varaju na ispitu! Chevy Chase i Dan Ackroyd su muljatori koji možda nisu najbolji u klasi, ali barem su puni entuzijazma za svoj posao.

5. 'Neka bolji pobijedi'
Priče o agentima CIA-e mogu biti i predložak za romantične komedije za Valentinovo! Kada se dvojica agenata zaljube u istu curu, onda dolazi do - pravog fizičkog obračuna među kolegama!

6. 'Salt'
Film je isprva bio napisan za Toma Cruisea, no onda se u ulozi nepobjedivog agenta CIA-e našla jedna žena, i to ne bilo kakva nego - Angelina Jolie! Odličan akcijski film koji mogu gledati i ljubitelji špijunskih trilera.

7. '96 sati'
Upozorenje svim kriminalcima i teroristima: kada otimate mlade djevojke, pazite da neka od njih nije kći agenta CIA-e. Mogli biste razljutiti Liama Neesona, a to je zadnja stvar koju biste htjeli napraviti!

Izvor: Telegraph

Komentari
A: s.p. 31.01.2013 Pogledaj profil

'Zero Dark Thirty' je u prvoj rečenici teksta, a u ostatku se navode filmovi s ostalim agentima CIA-e.

A: chevalier 27.01.2013 Pogledaj profil

a gdje je zero dark thirty?