Odabrali ste najbolje u 2012. - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Odabrali ste najbolje u 2012.

Odabrali ste najbolje u 2012.

Zahvaljujući vama odabrali smo najbolje filmove i domaći filmski festival u protekloj godini!

filmski.net 02.01.2013 0 komentara

Odabrali ste najbolje u 2012.

Tijekom mjeseca prosinca na našim ste Facebook stranicama glasali, lajkali, komentirali, sherali i odabrali najbolje u 2012. u pet kategorija: Najbolji domaći film, Najbolji domaći filmski festival, Najbolji animirani film, Najbolji art filmNajbolji kino hit.

Najviše vaših glasova bilo je u kategoriji Najbolji domaći film u kojoj je premoćnu pobjedu s više od 200 lajkova odnio 'Halimin put'.

Najboljim domaćim festivalom proglasili ste Festival mediteranskog filma Split (više od 50 lajkova), a u ovoj kategoriji bilo je i najviše polemike oko nominiranih. Zato želimo još jednom istaknuti da nam je neopisivo drago što u Hrvatskoj ima tako puno kvalitetnih "malih" i "velikih" festivala pa ćemo iduće godine svakako razdijeliti ovu kategoriju kako bi se što više festivala našlo u izboru.

Ostale kategorije, nažalost, nisu privukle toliki broj vaših glasova. Najbolji animirani film je 'Ledeno doba 4: Zemlja se trese' (7 lajkova), najbolji art/nezavisni film 'Sramota' (20 lajkova), a kino hit godine - očekivano - 'Hobit: Neočekivano putovanje' (18 lajkova).

Posebno smo zadovoljni što ste najviše interesa pokazali za domaće kategorije i što se ove godine u širokoj kino-distribuciji našlo mnogo domaćih filmova. Taj pozitivan trend domaćeg filma potvrdio je i HAVC u svom godišnjem izvješću za 2012.

Hvala svima koji su glasali i nadamo se da ćemo i krajem ove godine birati najbolje u 2013.!

Komentari

Nema komentara.