Nova kina, stari festivali - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Nova kina, stari festivali

Nova kina, stari festivali

Otvara se CineStar u Slavonskom Brodu, održavaju se Dani srpske kulture i scenaristička radionica, a zatvoreni su One Take, Vox Feminae i 45. Revija.

s.p. 28.11.2012 0 komentara

Nova kina, stari festivali

CineStar Slavonski Brod, prvi multipleks u Brodsko-posavskoj županiji, otvorit će se 28. veljače u sklopu trgovačkog centra City Colosseum. CineStar Slavonski Brod bit će u potpunosti digitalizirano kino sa 4 dvorane ukupnog kapaciteta 503 sjedala. Čak 3 dvorane bit će opremljene RealD 3D tehnologijom, a CineStar će i u Slavonskom Brodu predstaviti svoju ultimativnu kino dvoranu, CineStar eXtreme, s platnom veličine 100 m².

Sedmu godinu održavaju se Dani srpske kulture. Ove je godine pripremljen filmski, kazališni, glazbeni i književni program koji će se održavati od subote, 1. prosinca do četvrtka, 6. prosinca u kinu Europa, Teatru &td, AKC Medici i SKD Prosvjeta. Filmski program održat će se 1. i 2. prosinca u kinu Europa. Raspored projekcije potražite ovdje.

Imate ideju za TV seriju ili serijal, ali ne znate kako je pretočiti u koncept ili cijeli scenarij? Imate scenarij za TV seriju ili serijal, ali niste sigurni kako nastaviti? Centar za kreativno pisanje ima radionicu za vas koju vodi iskusna TV scenaristica Sanja Kovačević. Više informacija i kontakte potražite ovdje.

Javnim žiriranjem prema pravilima UNICE i dodjelom nagrada zatvorena je 44. Revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva. Cijelu ceremoniju zaključio je Marko Zdravković Kunac iz Pulske filmske tvornice, domaćin sljedeće, 45. revije. Kunac je čestitao organizatorima i pozvao sve autore da se pridruže 45. reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva koja se održava od 22. do 24. studenog 2013. godine u Puli! Listu nagrađenih možete pročitati ovdje.


'Crna Zorica', trailer filma koji će biti prikazan na Danima srpske kulture.

Svečano je zatvoreno 6. izdanje One Take Film Festivala. Ovogodišnji dobitnik Grand Prixa One Take Film Festivala je 'Soba' Fernanda Franca.  
 
Premijera Blankovih filmova i promocija novog broja Filmonauta održat će se u kino Europa, 3.12. (pon) u 21h.

Šesto izdanje Vox Feminae festivala završilo je projekcijom filma 'Wonder Women'. Ovaj američki dokumentarac redateljice Kristy Guevara-Flanagan prema glasovima publike je osvojio drugo mjesto. Prvu nagradu odnio je kratkometražni igrani domaći film 'Na kvadrat' Radislava Jovanova Gonza, inače dio ominibusa 'Zagrebačke priče vol. 2'. Dokumentarac 'Sada sam žena' nizozemskog redatelja Michiela van Erpa osvojio je treće mjesto prema glasovima publike.

Hrvatski audiovizualni centar raspisao je Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2012. u kategorijama: Poticanje proizvodnje audiovizualnih djela i Poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata dugometražnih igranih, dugometražnih dokumentarnih i animiranih filmova. Javni poziv je otvoren do 21. prosinca 2012. Tekst javnog poziva i prijavnice mogu se pronaći na ovom linku.

Komentari

Nema komentara.