Nagrade su iza brda - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Nagrade su iza brda

Nagrade su iza brda

'Iza brda' osvojio Vukovar Film Festival, Europa prodaje filmske stvari, a Kinookus spaja film i hranu.

s.p. 26.08.2012 0 komentara

Nagrade su iza brda

Objavljena su imena pobjednika 6. Vukovar Film Festivala - Festivala podunavskih zemalja. Najbolji dugi igrani film je rumunjski 'Iza brda' /naslovna/ Cristiana Mungiua, a nagrada Festivala je otkup prava za hrvatsku distribuciju. Najbolji dokumentarni film je hrvatski 'Kralj' Dejana Aćimovića koji je dobio novčanu nagradu od 1000 eura, a nagradu od 500 eura za najbolji kratki film dobio je njemački 'Armadingen' Philippa Kaessbohrera.

Drugo izdanje Opuzen Film Festivala održavalo se od 20. do 25. kolovoza i na njemu je publika imala priliku pogledati širok izbor igranih, dokumentarnih, dugometražnih i kratkometražnih filmova te se zabaviti na radionicama i koncertima u popratnom programu. Dodatne informacije o Opuzen Film Festivalu možete pronaći na službenim stranicama.

U Centru za kulturu Čakovec održana je u ponedjeljak, 20. kolovoza, treća Filmska tribina u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, a ovaj put naslovljena 'Film i drugi mediji'. Prve su dvije Tribine održane u Zagrebu, a kao i ova bile su povodom objavljivanja novih brojeva Hrvatskog filmskog ljetopisa odnosno pojedinih temata kojima su ti brojevi posvećeni. Ovoga se puta posebno govorilo o važnosti izdavanja filmske publicistike u nas, u kojoj oblasti HFS ima dominantnu ulogu.

KINOOKUS, Međunarodni Food Film Festival 2012 – Energija hrane, održat će se od 5. do 9. rujna. U svim sekcijama Festivala promišljat će se različiti oblici energije koje hrana stvara: od društvene energije obiteljskih i interkulturalnih trpeza i susreta, duhovno-simboličke različitih rituala i običaja, životne i erotske energije zdrave prehrane do energije u užem smislu dobivene iz novih izvora energije poput biomasa. Za više informacija o bogatom filmskom programu, radionicama za djecu, susretima, kušanjima, tržnici i gostima, konzultirajte web stranicu Udruge Kinookus.

Početkom listopada u prostorima kina Europa otvara se filmski shop. Svi su pozvani da izrade nakit, suvenire, gadgete, zezalice i ostale lijepe stvari, i to sve u filmskom štihu, kako bi se mogli prodavati u tom shopu. S obzirom na ograničenje prostora, neće se moći prodavati proizvodi svih zaiteresiranih pa se zainteresirani pozivaju da pošalju svoje prijedloge, rješenja ili fotografije prototipova najkasnije do 5.9. Prijedloge i upite možete slati na info@kinoeuropa.hr.

Komentari

Nema komentara.