Ljetni pobjednici - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Ljetni pobjednici

Ljetni pobjednici

Starigrad Paklenica nagradila U2, Vukovar ugošćuje laureate Berlina i Sundancea, a Restart drži Školu dokumentarnog filma.

s.p. 12.08.2012 0 komentara

Ljetni pobjednici

Nedavno su dodjeljene nagrade na 3. Starigrad Paklenica Film Festivalu. Grand Prix otišao je u ruke Davisa Guggenheima, redatelja filma 'U2: From The Sky Down', priče o bendu koji je obilježio povijest suvremenog stadionskog pop rocka, dok se publici najviše svidjela priča o slovenskom reperu i MMA borcu, dokumentarac 'Chorchyp – The Way Of Samurai'.

Nagradu za najbolju režiju odnio je Marko Grba Singh, redatelj kratkog filma 'At Last We Met', najbolji scenarij napisala je Vanja Kovačević, ujedno i redateljica filma 'Zvezda je rođena', a najbolju fotografiju ima 'Sound And Silence', film o producentu Manfredu Eicheru. Posebnu nagradu za doprinos toleranciji putem glazbe i filma dobio je film 'Balkan Blues', austrijski uradak o sevdahu u Beču.


'U2: From The Sky Down', trailer.

Vukovar Film Festival-festival podunavskih zemalja stigao je do svog 6. izdanja, a održat će se od 22. do 26. kolovoza u Vukovaru. U natjecateljskom programu su i dva naslova koja su se okitila nagradom Srebrni medvjed na Berlinskom festivalu - 'Barbara' Christiana Petzolda i 'Samo vjetar' Benedeka Fliegaufa. U popratnom programu Svijet prikazuje se pobjednik Sundancea i dobitnik četiri nagrade na Cannesu, maštoviti 'Zvijeri južnih divljina' /naslovna/.

Prikazat će se i novi film cijenjenog rumunjskog redatelja Cristiana Mungiua, 'Iza brda' koji je osvojio nagradu za najbolji scenarij te za najbolje ženske glavne uloge. U dokumentarnoj konkurenciji gledatelji će moći vidjeti novi film Fatiha Akina, 'Smeće u rajskom vrtu' koji progovara o borbi turske zajednice protiv odluke da se njihovo mjesto pretvori u odlagalište otpada.


'Barbara', trailer.

U nedjelju, 12. kolovoza u 21 sat u Đardinu Hotela Koralj na otoku Zlarinu održat će se zlarinska premijera filma 'Nije bilo vitra' nastalog potkraj prošle godine u produkciji Hrvatskog filmskog saveza. Sve samo ne klasični dokumentarac 'Nije bilo vitra' autorica Mejre Mujičić, Nike Radić i Marine Viculin progovara o otoku Zlarinu na pomalo osebujan način: istovremeno, to je film o otoku ali i film o formi dokumentarnog filma.

Restart poziva sve zainteresirane da se prijave na Školu dokumentarnog filma koja će se pod vodstvom stranih i domaćih tutora održavati u Zagrebu od 17. studenog 2012. do 3. veljače 2013. Škola je zamišljena je kao tromjesečni intenzivni program uz međunarodne i Restartove tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Kroz program škole vodit će vas Restartovi tutori: Ana Hušman, Nebojša Slijepčević, Oliver Sertić i Igor Bezinović uz posebna predavanja (vježbe) snimateljice Dinke Radonić i producentice Vanje Jambrović. Gostujući tutori koji su potvrdili dolazak su: nizozemski redatelj John Appel, srpski redatelj i producent Boris Mitić, te hrvatski gostujući predavači: producent Siniša Juričić, tonski snimatelj Davor Tatić i montažer Vladimir Gojun. Rok za prijave je 15. rujan 2012., a prijavnica i osnovne informacije se nalaze na web stranici: www.restarted.hr/skola

Komentari

Nema komentara.