Najtužnija filmska premijera - epilog - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Najtužnija filmska premijera - epilog

Najtužnija filmska premijera - epilog

Pokolj na premijeri filma 'Vitez tame: Povratak' odnio je 12 nevinih života i sablaznio javnost, a pogotovo sve ljubitelje filmske umjetnosti.

z.m.k. 21.07.2012 0 komentara

Najtužnija filmska premijera - epilog

Dugoočekivana premijera novog filma o Batmanu pretvorila se u tragediju nakon što je poremećeni obožavatelj na ponoćnoj projekciji u gradu Aurora u američkoj saveznoj državi Colorado zapucao na publiku u kinu. Prije pucnjave upao je u kino dvoranu s gas maskom na licu i aktivirao neku vrstu dimne naprave koja je onemogućila bijeg iz dvorane. Ubio je 12, a ranio više od 50 ljudi. Naposlijetku se sam predao policiji, predstavivši se kao Joker.

Vijest je duboko potresla cjelokupnu američku i svjetsku javnost, a svoju sućut obiteljima žrtava izrazio je i predsjednik Obama. Studio Warner Bros. otkazao je veliku svečanu premijeru filma 'Vitez tame: Povratak' koja se trebala održati u Parizu i na kojoj su trebale prisustvovati brojne zvijezde. Također su iz američkih medija povučene brojne promotivne kampanje za film, a na preostalim projekcijama u kinima su pojačane mjere sigurnosti.

Sve to nesumnjivo će utjecati na komercijalni uspjeh filma, koji je po svemu sudeći trebao biti najveći ljetni kino hit. Ipak, objavljeno je da je samo na ponoćnim projekcijama diljem SAD-a film zaradio nemalih 30 milijuna dolara.

O tragediji se očitovao i redatelj 'Viteza tame: Povratak', Christopher Nolan i to u ime svih koji su sudjelovali u snimanju. Izrazio je najdublju sućut za poginule i njihove obitelji i dodao: 'Kino dvorana je moj dom, pa mi je strašna i sama pomisao da bi netko oskvrnuo tako nevino i nadahnuto mjesto na tako nezamislivo brutalan način.'

Komentari

Nema komentara.