Obama se izlajao o Osami - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Obama se izlajao o Osami

Obama se izlajao o Osami

Redateljica Kathryn Bigelow je za svoj film o napadu na Osamu Bin Ladena dobila tajne informacije od Obamine vlade.

s.p. 24.05.2012 0 komentara

Obama se izlajao o Osami

Američkog predsjednika Obamu napada republikanska opozicija jer je redateljici Kathryn Bigelow pružio vrlo tajne informacije o akciji u kojoj je ubijen teroristički vođa Osama bin Laden. Redateljica je dobila dokumente o upadu specijalaca koji su označeni kao 'vrlo tajni', a filmaši su dobili dozvolu i da obiđu tajne prostorije u kojima se vježbao napad.

Republikanski zastupnik Peter King optužio je predsjednika Obamu da 'ugrožava nacionalnu sigurnost odavajući podatke vjerojatno najtajnije operacije u povijesti SAD-a', i to 'samo kako bi prikupio dodatne bodove kod birača i ponovo pobijedio na izborima'. Glasnogovornik Bijele kuće izjavio je da 'surađuju sa svim novinarima i filmašima koji obrazlože svoje zahtjeve, pod uvjetom da to ne zadire u sigurnost i da ne ruši tajnost podataka.'

Kathryn Bigelow je počela snimati film o lovu na Bin Ladena prije nekoliko godina, dok ga nitko još nije uspjevao ni locirati. Nakon uspješne akcije u kojoj je Osama ubijen, Bigelow je izmijenila scenarij i počela snimati film 'Zero Dark Thirty' koji se bavi baš napadom na Bin Ladena. Isprva se najavljivalo da će film imati premijeru prije predsjedničkih izbora u studenom, a sada je objavljeno da će film biti pušten u javnost u prosincu.

Pročitajte i ...
Komentari

Nema komentara.