Božićno kino i natječaji - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Božićno kino i natječaji

Božićno kino i natječaji

U Jastrebarskom možete uživati u filmovima za mlade, Palunko Vas poziva da izaberete najbolje scenarije, a 25 FPS traži filmove za svoj festival.

s.p. 22.12.2011 0 komentara

Božićno kino i natječaji

Centar za kulturu Jastrebarsko pripremio je kino program (uz cijenu ulaznice od 10 kn) koji bi trebao razveseliti najmlađe stanovnike tog grada. Projekcija filmova namijenjenih djeci kreće u ponedjeljak, 26. prosinca, kada je na repertoaru novi animirani film 'Mačak u čizmama', od srijede, 28. do petka, 30. prosinca, igrat će film 'Auti 2', od  3. do 5. siječnja na programu je 'Vrlo zapetljana priča', a  od 11. do 13. siječnja 'Štrumpfovi'. Pored toga, u redovnim projekcijama vikendima igrat će 'Arthur Božić' (7. i 8.1.), a 14. i 15.1. na programu je 'Sumrak saga: Praskozorje – prvi dio'.  

Scenaristički portal Palunko poziva vas da sudjelujete u izboru najboljeg filmskog scenarija u 2011. godini! Traže se pobjednici u dvije kategorije - stranoj i domaćoj. Napominjemo da se ne traži najbolji već najbolje napisani film! Detalje natječaja potražite na web stranici http://www.palunko.org, a napominjemo da liste najbolje napisanih filmova treba predati najkasnije do 27. prosinca u 12 sati.


'Štrumpfovi', trailer.

Kratkometražni animirani film 'Dove sei, amor mio' redatelja i scenarista Veljka Popovića uvršten je u natjecateljski program 34. međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu koji će se održavati od 27. siječnja do 4. veljače 2012. 'Dove sei, amor mio' uvršten je među 77 filmova međunarodne konkurencije koji su odabrani iz ukupno 5703 prijava iz cijelog svijeta.

Otvoren je javni poziv za prijave za natjecateljski program osmog izdanja Internacionalnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS koji će se održati u rujnu 2012. u zagrebačkom Studentskom centru. Prijave za glavni natjecateljski program bit će otvorene sve do 1. svibnja za eksperimentalne filmove i videoradove završene nakon 2010. godine u trajanju do 60 minuta. Rezultati selekcije bit će objavljeni 1. srpnja 2012., a online prijavnica se može pronaći na festivalskoj internetskoj stranici.

Dokumentarni projekt 'Daleki susreti' ('Far Encounters') redatelja i scenarista Vilima Žlendera i Marka Stanića te producentice Dijane Mlađenović (Kinematograf) proglašen je jednim od dva najbolja dokumentarna projekta na završnoj radionici Training Networka u organizaciji udruženja East European Film Alliance. Radionica je održana krajem studenoga, za vrijeme 15. međunarodnog filmskog festivala PÖFF Black Nights u Tallinu (Estonija).

Komentari

Nema komentara.