Anđine ratne priče - film o Afganistanu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Anđine ratne priče - film o Afganistanu

Anđine ratne priče - film o Afganistanu

Nakon ratne drame o Bosanskom ratu, Angelina Jolie želi snimiti još jednu ratnu dramu, ali ovoga puta o Afganistanu!

s.p. 21.12.2011 0 komentara

Anđine ratne priče - film o Afganistanu

U intervjuu povodom promocije filma 'U zemlji krvi i meda' kojeg je režirala i napisala scenarij, Angelina Jolie je priznala da planira još jedan vrlo sličan projekt. Jolie je napisala scenarij koji se temelji na njezinim putovanjima po Afganistanu i Pakistanu koje je čitavo desetljeće posjećivala kao ambasadorica dobre volje UNHCR-a.

Slavna glumica je kao humanitarka susrela mnoge izbjeglice i ranjene vojnikinje, pa je izjavila da joj je pala na um ideja o filmu koji će se baviti ženama u vojsci i izbjeglicama.

Scenarij još nije nikome pokazala i kaže da još uvijek ne smatra sebe scenaristicom i redateljicom, no ako će moći financirati projekt, onda je spreman režirati i ovu dramu o Afganistanu koja neće biti toliko fokusirana na ljubavnu priču kao što je to bio slučaj kod njezinog debitantskog filma 'U zemlji krvi i meda'.

Inače, 'U zemlji krvi i meda' će se pretpremijerno početi prikazivati baš u Sarajevu. Film će se ekskluzivno moći vidjeti na tjedan dana, od 22. do 28. prosinca 2011. u sarajevskom Multipleksu Cinema City, a američki gledatelji u New Yorku i Los Angelesu moći će vidjeti film tek nakon 23. prosinca, kada počinje američka kinodistribucija.

U kinima širom Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije film će se početi prikazivati 16. veljače 2012. Iako je također snimljena i engleska verzija filma, u verziji koja će se prikazivati u Sjedinjenim Državama i Sarajevu glumci će govoriti svojim materinjim jezikom.

Komentari

Nema komentara.