Globusi vole umjetnike - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Globusi vole umjetnike

Globusi vole umjetnike

Najviše nominacija za Zlatne globuse imaju nijemi 'Umjetnik' i brbljivi umjetnik George Clooney.

s.p. 15.12.2011 0 komentara

Globusi vole umjetnike

Upravo su objavljene nominacije za 69. dodjelu nagrade Zlatni globus. Po broju nominacija vodi nijema komedija 'The Artist' sa 6 nominacija, a slijede ga 'Nasljednici' ('The Descendants') i 'Tajni život kućnih pomoćnica' s 5 nominacija. 4 nominacije imaju 'Igra pobjednika', 'The Ides of March' i 'Ponoć u Parizu'. Osim navedenih filmova, u kategoriji najboljeg filma (drama, mjuzikl ili komedija) nominirani su i 'Hugo', 'Put rata', '50/50', 'Djeveruše' i 'My Week With Marilyn'.

Zanimljivo je da među osobama najviše nominacija ima George Clooney koji je nominiran kao producent, redatelj i koscenarist političke drame 'The Ides of March', a ima i nominaciju za glavnu ulogu u 'Nasljednicima'. Ryan Gosling nije nominiran za hvaljenu 'Vožnju', ali ima duplu nominaciju za 'Tu ludu ljubav' i 'The Ides of March'.

'The Ides of March', trailer.

Duplu nominaciju za najbolju glavnu glumicu ima crna komedija 'Carnage' (Kate Winslet i Jodie Foster), a veliki favoriti glumačkih nagrada su sigurno Michael Fassbender ('Shame') i Leonardo DiCaprio ('J. Edgar'), te Michelle Williams ('My Week With Marilyn'), Rooney Mara ('Muškarci koji mrze žene') i Meryl Streep ('The Iron Lady').

Film Angeline Jolie 'U zemlji krvi i meda' dobio je nominaciju za najbolji film, ali u kategorija - filma na stranom jeziku. Dodjela Zlatnih globusa održat će se 15. siječnja 2012., a vodit će je 'zločesti dečko' Ricky Gervais. Popis svih nominiranih možete pročitati ovdje.

Komentari

Nema komentara.