Njih su najbolje obradili - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Njih su najbolje obradili

Njih su najbolje obradili

Čija muha najbolje leti, tko najbrže stiže u Yumu i koja je najbolja postava Oceanovih jedanaest? Otkrijte najbolje obrade starih klasika!

s.p. 12.11.2011 1 komentara

Njih su najbolje obradili

U zadnje vrijeme se stalno snimaju obrade starih filmova, no to obično loše završi. Evo par primjer odličnih obrada kultnih filmova, i to po izboru Entertainment Weeklyja:

1. 'Oceanovih jedanaest' (2001.) - 'Oceanovih jedanaest' (1960.)

1960-ih Sinatra je snimio 'Oceanovih jedanaest' sa svojom 'Štakorskom družinom' (Rat Pack), a moderna verzija ponudila je najbolje zvijezde Hollywooda kao što su: George Clooney, Brad Pitt, Andy Garcia, Matt Damon i Julia Roberts.

2. 'Pokojni' (2006.) - 'Pakleni poslovi' (2002.)

Redatelj Martin Scorsese vješto je prebacio radnju filma iz blještavog Hong Kong u sivi Boston, što mu je donijelo Oscara kojeg je zaslužio davno prije.

3. 'Muha' (1986.) – 'Muha' (1958.)

Originalna 'Muha' bila je odličan horor, a redatelj David Cronenberg odlično se snašao obrađujući temu koja ga najviše zanima: ljudsko tijelo u njegovim jezovitim transformacijama.

4. 'Sedmorica veličanstvenih' (1960.) - 'Sedam samuraja' (1954.)

Prvi film bio je veličanstvena posveta samurajima, a američka obrada veliča njihove heroje - revolveraše s Divljeg zapada!

5. 'U 3:10 za Yumu' (2007.) - 'U 3:10 za Yumu' (1957.)

U originalu su glumili Glenn Ford i Van Heflin, a nova verzija ponudila je i nove muške ikone: Russella Crowea i Christiana Balea!

Izvor: Entertainment Weekly

Komentari
A: mr blond 02.04.2012 Pogledaj profil

Tu bih jos dodao:
1.AFERA THOMASA CROWNA('68)-AFERA THOMASA CROWNA('99)
U orginalnoj verziji su briljirali legendarni Steve McQueen i prekrasna Faye Dunaway.Orignalna priča govori o bogatasu koji iz dosade odluci opljackati banku,a tada se zaljubljuje u detektivku koja istrazuje taj zlocin.Remake je po meni čak jači od orginalne verzije jer sama priča djeluje realnije i govori o bogatunu koji unajmi ekipu da mu ukradu omiljenu sliku iz muzeja,te se zaljubljuje u detektivku koja istrazuje pljacku.Tu glume Pierce Brosnan koji je nadamsio McQueena davsi liku đentelmensku elegeanciju i svoj prepoznatljivi sarm.Rene Russo je odlicna kao lukava detektivka koja polako pada na sarmantnog tajkuna.
2.SCARFACE(1932)-SCARFACE(1983)
Orginalnu verziju je rezirao Howard Hawks te u ulozi psihopatskog gangstera briljira Paul Muni.Ovo remek djelo ima klasicnu pricu o usponu i padu mafijasa te je briljantno snimljeno,a scene pucacine su odlicne i za danasnje vrijeme.Kasnije je DePalma snimio kultni remake ovog filma sa Al Pacinom no prebacio je pricu iz Chicaga u vrijeme prohibicije i talijanskih gangstera u Miami osamdesetih i doba narkodilera.Oba filma su remek djela i klasici gangsterskog zanra.
3.RT STRAHA(1962)-RT STRAHA(1991)
U orginalnoj verziji ovog napetog trilera je Robert Mitchum briljirao u ulozi opakog Maxa Cadya koji terorizira obitelj odvjetnika(Gregory Peck) kojeg drzi krivim za svoju dugogodisnju zatvorsku kaznu.Prva verzija je snimljena u crno bijelom i podsjeca na stare Hitchcockove filmove.'91.redateljsku palicu preuzima legendarni Martin Scorsese,a glumacka postava cak mozda impresivnija od orginala.Odvjetnika igra Nick Nolte,njegovu zenu Jessica Lange,a Cadya Robert DeNiro koji je za tu ulogu nominiran za Oskara.Zanimljivo je da se u remakeu u cameo ulogama pojavljuju Peck i Mitchum.Remake je i u ovom slucaju za dlaku uspio nadmasiti orignal prvenstveno zahvaljujuci briljatnom DeNiru koji stvara jednog od najvecih manijaka u povijesti kinematografije i besprijekornoj reziji Scorseseja koji vjesto stvara jezivu atmosferu i napetost u stilu Hitchcocka.
4.TRUE GRIT(1969).TRUE GRIT(2010)
Za orginalnu verziju ovog vesterna je John Wayne nagrađen Oskarom.
Remake su snimila velika braća Coen,a sam je film dobio 10 nominacija.U ovom slucaju je remake nadmasio orginal u svakom pogledu.Od odlicne rezije do briljantnih glumackih izvedbi svih glumaca posebice Bridgesa i Haile Steinfield koji su nominirani za najbolju musku i zensku ulogu.Orginal danas djeluje zastarjelo,a i glumacke izvedbe nisu toliko pamtljive kao u remakeu.