Seksualna edukacija na ZFF-u! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Seksualna edukacija na ZFF-u!

Seksualna edukacija na ZFF-u!

9. ZFF nudi program posvećen seksualnom odgoju i komunističkim vesternima, te program danskih debitanata: Larsa von Triera i Susanne Bier!

s.p. 14.09.2011 0 komentara

Seksualna edukacija na ZFF-u!

Na presici je najavljeno deveto izdanje Zagreb Film Festivala koji će se održati od 16. do 23. listopada na nekoliko zagrebačkih lokacija: u kinima Europa i Tuškanac, Dokukinu Croatia, u Plesnom centru te u Muzeju suvremene umjetnosti. Najveća novost ovog izdanja ZFF-a na kojem će se na kino platnima prikazati oko devedeset naslova u sedam programa, svakako je jedan festivalski dan više.

Dva zanimljiva nova ovogodišnja programa publici nude nesvakidašnju priliku da pogledaju komunističke vesterne i edukativni erotski film. Seksualna edukacija na filmu program je u selekciji filmskog kritičara Daniela Rafaelića koji predstavlja filmove snimljene kroz 20. stoljeće u različitih društvenim prilikama, a kojima je cilj edukacija o seksualnosti. Program Red Westerns predstavlja filmove iz specifičnog žanra komunističkog vesterna snimljene u istočnoj Europi tijekom 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća koji su funkcionirali kao odgovor komunista na 'dekadentni žanr američkih vesterna'.

Iz glavnog dugometražnog programa najavljuje se prvijenac britanskog glumca Paddyja Considinea, 'Tiranosaur' nagrađen na ovogodišnjem festivalu u Sundanceu za najbolju režiju te posebnim priznanjem žirija za glavne uloge. Riječ je o adaptaciji nagrađivanog autorovog kratkog filma 'Dog Altogether', a govori o neobičnoj ljubavnoj priči između alkoholičara i kršćanske humanitarke. Film 'Bagremi' ('Las Acacias') debitantski je uradak argentinskog redatelja, scenarista i producenta Pabla Giorgellija. Film ceste o vozaču kamiona i njegovih dvoje suputnika na 1500 kilometara dugom putu od paragvajskog Asuncióna do argentinskog Buenos Airesa, s lakoćom je pronašao put do ovogodišnjeg Toronta, San Sebastiána i Cannesa na kojem je i nagrađen za najboljeg debitanta.


'Bagremi', trailer.

Dokumentarni program među ostalim naslovima uključuje hrvatsku premijeru filma 'Marijine' Željke Sukove; nakon festivala u Torontu i Karlovym Varyma domaća će publika po prvi puta moći vidjeti ovu neobičnu glazbenu komediju koja dokumentira priču o tri žene i njihovoj pokojnoj baki. Izbornu temu blisku domaćoj publici donosi politički dokumentarac 'Afrički izbori' ('An African Election') u kojem autor Jarreth J. Mertz otkriva gotovo karnevalsku atmosferu u pozadini političke kampanje predsjedničkih izbora 2008. u Gani.

Program Velikih 5 donosi aktualne hitove iz Španjolske, Francuske, Italije, Njemačke, Velike Britanije te Austrije, a program Moj prvi film ove godine u fokus stavlja prvijence autora iz bogate danske kinematografije: Larsa von Triera, Susanne Bier i Thomasa Vinterberga . Program Kockice donosi aktualne kratkometražne produkcije domaćih autora i autorica, dok Bibijada uključuje filmske hitove za one najmlađe. Pored već dobro poznatih Zlatnih kolica, ove godine se po prvi puta uvodi i Nagrada publike čiji je sponzor T-Com. Kompletan festivalski program i raspored projekcija bit će objavljen desetak dana uoči početka festivala.

Komentari

Nema komentara.