Potter Četvrti - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Potter Četvrti

Potter Četvrti

Iako se 'Zatvorenik Azkabana' tek otisnuo u svjetska kina, kompanija Warner Bros ne gubi ni trenutka i već je otpočela sa snimanjem novog filma o Harryu Potteru.

28.06.2004 0 komentara

Potter Četvrti

'Harry Potter i plameni pehar' biti će četvrta u nizu ekranizacija knjiga o malom čarobnjaku koji se bori s moćnim silama zla. Film bi se u kinima trebao pojaviti krajem sljedeće godine, a razloga za takvu žurbu ima nekoliko.

Spisateljica J.K. Rowling dosada je o Harryu napisala pet knjiga, a trenutno radi na šestoj za koju tvrdi da će biti i posljednja. Warneru se žuri snimiti što više filmova prije objavljivanja te knjige jer postoji mogućnost da će Harryeva popularnost opasti jednom kad se u posljednjem romanu sazna njegova konačna sudbina i kad nestane neizvjesnosti kojom je njegov lik zasada obavijen.

Neki od problema su i tehničke prirode. Naime, glavni dječji glumci filma - Daniel Radcliffe, Rupert Grint i Emma Watson – zašli su u pubertet i njihov se izgled rapidno mijenja. Već za slijedeći film, 'Plameni pehar' šminkeri će s njima imati dosta posla jer će ih morati malo pomlađivati za uloge. Zbog njihove velike popularnosti Warner želi što prije snimiti preostale filmove prije nego li se mali čarobnjaci fizički prerastu svoje uloge. 

Uz poznati trojac i ostatak mlađe glumačke ekipe ostao je neizmijenjen. Što se tiče starijih, tu se od pridošlica ističe Brendan Gleeson ('Troja', 'Studengora') koji će glumiti novog Hogwartskog profesora Mad-Eye Moodya koji će držati katedru iz Obrane od mračnih sila.

Ako je za vjerovati britanskom tabloidu Daily Mailu, u ulozi glavnog negativca mogli bi vidjeti Ralpha Fiennesa ('Engleski pacijent', 'Crveni zmaj'). Fiennes s Warnerovcima pregovara oko uloge opakog Lorda Voldermorta koji je zakleti Harryev neprijatelj još od prve knjige i koji je ubio njegove roditelje. Dogovore li se, Fiennes bi se osim u 'Plamenom peharu', mogao pojaviti i u slijedeća tri filma.

Redateljska palica najnovijeg nastavka našla se u rukama Mikea Newella ('Osmijeh Mona Lise', 'Četiri vjenčanja i sprovod') i to nakon što su redatelji Chris Columbus i Alfonso Cuaron obojica izjavili kako im je već dosta manije koja se stvara oko Harrya Pottera. 

Komentari

Nema komentara.